skip to main content
Cinema special: Best of Bergman
01
september 2023
Eduard van Beinumstraat

Fototentoonstelling Streets of the World

Aan de Eduard van Beinumstraat, naast het Zuidplein, is doorlopend de openlucht fototentoonstelling Streets of the World te zien. De expositie toont over een lengte van 230 meter beelden van het leven op straat in alle 195 hoofdsteden van de wereld. Fotograaf Jeroen Swols zwierf zeven jaar lang de wereld over voor dit megaproject.
01
november 2023
AkzoNobel Art Space, Christian Neefestraat 2

Kunstexpositie EARTH - A collective landscape

Op het hoofdkantoor van AkzoNobel is tot en met zomer 2024 de expositie EARTH te zien: met kunstwerken die scherpstellen op onze natuurlijke leefomgeving, en thema's zoals landschap, ecologisch bewustzijn en het kunstmatige onderscheid tussen mens en natuur uitbeelden. Geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
17
november 2023
VU ART SCIENCE gallery, De Boelelaan 1111

Expositie Life of Plants

Tot en met 30 maart toont de gallery van het VU Life of Plants, met kunstwerken over de relatie tussen mensen en planten. Hoewel planten ons voorzien van: eten, zuurstof, medicijnen, kleding, energie en ze noodzakelijk zijn voor een duurzame wereld en het klimaat, hebben we weinig achting voor ze. We zijn "plantenblind". Op deze tentoonstelling openen kunstenaars en wetenschappers onze ogen voor de unieke kwaliteiten van planten.
13
december 2023
Lebkov & Sons Zuidas, Claude Debussylaan 13

Inloopavond The CubeHouse

Op de Boogkavel, gelegen op de hoek van de Parnassusweg en de Claude Debussylaan, ontwikkelt G&S& de komende twee jaar kantoorgebouw The CubeHouse, met voorzieningen in de plint. Om u te informeren over de werkzaamheden en het ontwerp van het gebouw organiseren wij op woensdag 13 december van 17.30 tot 19.00 uur een bewonersbijeenkomst. Medewerkers van de gemeente, ontwikkelaar G&S& en aannemer Visser en Smit Bouw informeren u en beantwoorden uw vragen. Ook is er informatie over het werk aan de openbare ruimte en over Zuidasdok.
14
december 2023
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Winterconcert Amstelstrijkers

Het Amstel Strijkers Ensemble geeft een klassiek concert in de Thomaskerk. Het ASE speelt o.l.v. dirigent Ivo Meinen werken van Barber, Mascagni, Andriessen, Nielsen en Smit. Soliste in het bijzondere altvioolconcert van Leo Smit is altvioliste Francien Schatborn. Aanvang: 20.15 uur. Toegangsprijs: €19,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Thomas of via www.amstelstrijkers.nl.
14
december 2023
Manhattan Lounge Bar, George Gerschwinlaan 101

Live jazz: Dimitrios piano trio

Elke donderdag vanaf 18.00 uur is er live muziek in de Manhattan Lounge Bar. Op 14 december speelt het Dimitrios piano trio jazz klassiekers op piano, bas en drums. Bekijk de agenda.
14
december 2023
RAI Amsterdam

Het Amsterdamse Winterparadijs

De RAI tovert zich tot 30 december om in een winterparadijs, met winterse hapjes en drankjes, schaatsen, ijspret en attracties zoals het Lichtjesparadijs. Kaartjes en meer informatie bij de RAI.
16
december 2023
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Flamencoconcert Calle Real

Dans en warme klanken tijdens koude dagen: in de Thomaskerk treedt om 20.00 uur het Amsterdamse flamencokoor Calle Real op. Een muzikale reis langs de dorpen en steden van Andalusië: feestelijk en verrassend, ruig en meeslepend. Meer informatie en kaartjes bij De Thomas.
17
december 2023
VU Griffioen, De Boelelaan 1111

Circustheater Sawdust Symphony

In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt deze moderne circusvoorstelling in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren. Een intense dialoog tussen frustratie, euforie en de geur van benzine en vers gezaagd hout. Zondag 17 december om 20.00 uur.  Meer informatie en kaartjes bij VU Griffioen.
19
december 2023
ABN Amro Kunstruimte, Mahlerplein 1

Kunstrondleiding ABN Amro

Elke derde dinsdag van de maand kunt u aansluiten bij de gratis instaprondleiding langs de kunstcollectie van de ABN Amro. De collectie, die sinds de jaren 70 is opgebouwd, telt meer dan 5500 kunstwerken van Nederlandse kunstenaars -ook veel jong talent- en buitenlandse kunstenaars met een binding met Nederland. Tijdstip: van 16.00 tot 17.00. Aanmelden voor deze rondleiding of verzoeken voor een privé groepsrondleiding kan via art-heritage@nl.abnamro.com.
20
december 2023
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Het Verhaal van Kerst

Op woensdag 20 december vertelt Ruben van Zwieten in de Thomaskerk het verhaal van kerst. Een oud verhaal, nauwkeurig analytisch én geestig uitgelegd en toegepast op de actualiteit van de samenleving. Ook is er muziek: stukken uit het Weihnachtsoratorium van Bach. Tijd: 20:30 - 22:00 uur. Toegang is gratis, een donatie mag.
21
december 2023
VU Griffioen, De Boelelaan 1111

Cabaretfestival Cameretten: finalistentour

Cameretten is uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuwe aanstormend cabarettalent zich presenteert. De finalisten van 2023 staan donderdagavond 21 december in VU Griffioen. Kijk voor informatie en tickets bij theater VU Griffioen.