skip to main content
Literaire middag Filosoferen en Inspireren op Zuidas
01
november 2023
AkzoNobel Art Space, Christian Neefestraat 2

Kunstexpositie EARTH - A collective landscape

Op het hoofdkantoor van AkzoNobel is tot en met zomer 2024 de expositie EARTH te zien: met kunstwerken die scherpstellen op onze natuurlijke leefomgeving, en thema's zoals landschap, ecologisch bewustzijn en het kunstmatige onderscheid tussen mens en natuur uitbeelden. Geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
01
januari 2024
Eduard van Beinumstraat

Fototentoonstelling Streets of the World

Aan de Eduard van Beinumstraat, naast het Zuidplein, is doorlopend de openlucht fototentoonstelling Streets of the World te zien. De expositie toont over een lengte van 230 meter beelden van het leven op straat in alle 195 hoofdsteden van de wereld. Fotograaf Jeroen Swols zwierf zeven jaar lang de wereld over voor dit megaproject.
01
april 2024
ABN Amro Kunstruimte, Mahlerplein 1

ABN AMRO Kunstruimte

De ABN AMRO Kunstruimte biedt ruimte aan een van de grootste bedrijfscollecties van Nederland. De collectie geeft een breed beeld van de naoorlogse beeldende kunst in Nederland. Naast wisselende tentoonstellingen is de vaste collectie te bezoeken, met werken van verschillende moderne kunststromingen en kunstenaars zoals Willem de Kooning, Donald Judd, Roy Lichtenstein en Anish Kapoor. De ABN AMRO Kunstruimte is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.
01
april 2024
AkzoNobel Art Space, Christian Neefestraat 2

Kunstcollectie AkzoNobel Art Space

De AkzoNobel Art Space, op de grens van Zuidas en het Beatrixpark, huisvest de AkzoNobel-collectie met kunstwerken van internationaal gerenommeerde kunstenaars en jong talent. AkzoNobel verzamelt en exposeert hedendaagse kunst sinds 1996 en de collectie is bedoeld als bron voor innovatie en creatieve reflectie. De AkzoNobel Art Space is geopend maandag t/m vrijdag, van 9.00 - 18.00 uur.
12
april 2024
VU ART SCIENCE gallery, De Boelelaan 1111

Expositie Let's Work!

De VU ART SCIENCE galerie richt zich op de interactie tussen kunst en wetenschap en stimuleert de uitwisseling van multidisciplinaire kennis. Hedendaagse kunstenaars en wetenschappers delen hun onderzoek naar actuele maatschappelijke onderwerpen. Van 12 april t/m 19 oktober onderzoeken zij met een tentoonstelling en serie dialogen het fenomeen werken. De VU ART SCIENCE galerie is geopend dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 - 18.00 uur.
16
april 2024
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Lunchconcert: HearAndNow

Elke twee weken op dinsdag is er een gratis lunchconcert in De Thomaskerk. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 16 april speelt HearAndNow een viool & cello concert. De zaal is open om 12.15 uur, het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur. Meer informatie op De Thomas website.
16
april 2024
RAI Amsterdam

Vakbeurs Intertraffic

Van 16 t/m 19 april vindt in de RAI de vakbeurs Intertraffic plaats, over slimme mobiliteit, infrastructuur, traffic management, verkeersveiligheid en parkeren. Tip: bij de stand van de Metropoolregio Amsterdam (Smart Mobility hal - hal 2, stand 02.200) is de maquette van Zuidasdok te bewonderen. Loop ook virtueel door het toekomstige, vernieuwde station Amsterdam Zuid en zie hoe de A10 Zuid wordt ondertunneld. Meer informatie en kaartjes voor de vakbeurs bij de RAI.
17
april 2024
Wurst und Schnitzel Haus, George Gershwinplein 6

WuSH Comedy

WuSH Zuidas is een van de snelst groeiende comedyrooms van Amsterdam. Woensdag 17 april om 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) treedt de Schotse Vladimir McTavish met een Support Act op. McTavish treedt al ruim 25 jaar internationaal op en is onder andere een BAFTA-genomineerde en winnaar van de Lifetime Achievement Award 2019 Scottish Comedy Awards. Voertaal is Engels. Meer informatie op Facebook Weird Uncle Comedy, of ga naar de ticketlink voor kaartjes.
30
april 2024
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36

Lunchconcert: Frederic Voorn

Elke twee weken is er in De Thomas een gratis klassiek lunchconcert, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 30 april speelt pianist en componist Frederic Voorn het pianoconcert Twaalf Dolcetti. Het concert begint om 12.30 uur (inloop vanaf 12.15 uur) en duurt een halfuur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie op de website van De Thomas.
25
mei 2024
WTC Amsterdam, ingang Zuidplein

Instaprondleiding Zuidas

De instaprondleiding op de laatste zaterdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur biedt een geweldige kans om alles te weten te komen over Zuidas en Zuidasdok. Al wandelend krijgt u een uniek kijkje in de ontwikkeling van het gebied Zuidas en het infrastructurele project Zuidasdok. Aanmelden voor een, twee of drie personen kan via het inschrijfformulier.