skip to main content
Praat mee over een mooi pleintje langs de Europaboulevard
01
november 2023
AkzoNobel Art Space | Christian Neefestraat 2

Kunstexpositie EARTH - A collective landscape

Op het hoofdkantoor van AkzoNobel is tot en met zomer 2024 de expositie EARTH te zien: met kunstwerken die scherpstellen op onze natuurlijke leefomgeving, en thema's zoals landschap, ecologisch bewustzijn en het kunstmatige onderscheid tussen mens en natuur uitbeelden. Geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
01
januari 2024
Eduard van Beinumstraat

Fototentoonstelling Streets of the World

Aan de Eduard van Beinumstraat, naast het Zuidplein, is doorlopend de openlucht fototentoonstelling Streets of the World te zien. De expositie toont over een lengte van 230 meter beelden van het leven op straat in alle 195 hoofdsteden van de wereld. Fotograaf Jeroen Swols zwierf zeven jaar lang de wereld over voor dit megaproject.
01
april 2024
ABN Amro Kunstruimte | Mahlerplein 1

ABN AMRO Kunstruimte

De ABN AMRO Kunstruimte biedt ruimte aan een van de grootste bedrijfscollecties van Nederland. De collectie geeft een breed beeld van de naoorlogse beeldende kunst in Nederland. Naast wisselende tentoonstellingen is de vaste collectie te bezoeken, met werken van verschillende moderne kunststromingen en kunstenaars zoals Willem de Kooning, Donald Judd, Roy Lichtenstein en Anish Kapoor. De ABN AMRO Kunstruimte is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.
01
april 2024
AkzoNobel Art Space | Christian Neefestraat 2

Kunstcollectie AkzoNobel Art Space

De AkzoNobel Art Space, op de grens van Zuidas en het Beatrixpark, huisvest de AkzoNobel-collectie met kunstwerken van internationaal gerenommeerde kunstenaars en jong talent. AkzoNobel verzamelt en exposeert hedendaagse kunst sinds 1996 en de collectie is bedoeld als bron voor innovatie en creatieve reflectie. De AkzoNobel Art Space is geopend maandag t/m vrijdag, van 9.00 - 18.00 uur.
12
april 2024
VU ART SCIENCE gallery | De Boelelaan 1111

Expositie Let's Work!

De VU ART SCIENCE galerie richt zich op de interactie tussen kunst en wetenschap en stimuleert de uitwisseling van multidisciplinaire kennis. Hedendaagse kunstenaars en wetenschappers delen hun onderzoek naar actuele maatschappelijke onderwerpen. Van 12 april t/m 19 oktober onderzoeken zij met een tentoonstelling en serie dialogen het fenomeen werken. De VU ART SCIENCE galerie is geopend dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 - 18.00 uur.
29
april 2024
Buurthuis Lydia | Roelof Hartplein 2A

ARTZUID Art Camp: meivakantie

Op dit leerzame knutselkamp van ART ZUID gaan kinderen 5 dagen lang (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur) aan de slag met verschillende kunstopdrachten. Ze leren werken met diverse technieken, materialen, vormen en kleuren en maken spelenderwijs kennis met kunst. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. Periode: 29 april t/m 4 mei. Klik hier voor meer informatie, kosten en aanmelden.
30
april 2024
Thomaskerk | Prinses Irenestraat 36

Lunchconcert: Frederic Voorn

Elke twee weken is er in De Thomas een gratis klassiek lunchconcert, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 30 april speelt pianist en componist Frederic Voorn het pianoconcert Twaalf Dolcetti. Het concert begint om 12.30 uur (inloop vanaf 12.15 uur) en duurt een halfuur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie op de website van De Thomas.
17
mei 2024
Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok | WTC Toren 5 | Strawinskylaan 11

Wandeling stationsgebied

Breng een bezoek aan de Brittenpassage. Deze tweede passage bouwen we momenteel onder station Amsterdam Zuid. Op de rondleiding hoort u alles over dit Zuidasdok project. Tijd: van 13.00 tot 14.15 uur. Hier kunt u zich aanmelden.
21
mei 2024
NU Gebouw, Grote zaal | De Boelelaan 1111

Science on Stage: AI en de Menselijke Maat

VU Griffioen, VU ART SCIENCE gallery en Rialto VU presenteren een programma over kunstmatige intelligentie (AI) en de ingrijpende gevolgen daarvan voor de samenleving. Op dinsdag 21 mei gaan deskundigen Maaike Harbers, Piek Vossen en Gea Dreschler met elkaar en het publiek in gesprek over de kansen en beperkingen van AI in het onderwijs, de gezondheidszorg, ethiek en cultuur. Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie en kaartjes.
22
mei 2024
Atrium NU gebouw | De Boelelaan 1111

ART SCIENCE dialogue AI + expositie androids

VU Griffioen, VU ART SCIENCE gallery en Rialto VU presenteren een programma over kunstmatige intelligentie (AI) en de ingrijpende gevolgen daarvan voor de samenleving. Deze tentoonstelling toont fotoportretten van androids door Wanda Tuerlinckx. De kunstenaar gaat ook in gesprek met hoogleraar AI en Robotica Guszti Eiben over de evolutie van leven en robots met persoonlijkheid (voertaal Engels). Tijd: van 16.15 - 18.00 uur.  Toegang is gratis.
22
mei 2024
Rialto VU filmzaal NU gebouw | De Boelelaan 1111

AI in the Picture: Blade runner

VU Griffioen, VU ART SCIENCE gallery en Rialto VU presenteren een programma over kunstmatige intelligentie (AI) en de ingrijpende gevolgen daarvan voor de samenleving. In Rialto VU is de klassieke scifi film (Final Cut versie) Blade Runner van regisseur Ridley Scott uit 1982 te zien, waarin androïden de strijd aangaan met de mens. Inleiding door hoogleraar AI en Robotica Guszti  Eiben en kunstenaar Wanda Tuerlinckx. Aanvang: 18.00 uur. Meer informatie en tickets.
25
mei 2024
Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok | WTC Toren 5 | Strawinskylaan 11

Instaprondleiding Zuidas

De instaprondleiding op de laatste zaterdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur biedt een geweldige kans om alles te weten te komen over Zuidas en Zuidasdok. Al wandelend krijgt u een uniek kijkje in de ontwikkeling van het gebied Zuidas en het infrastructurele project Zuidasdok. Aanmelden voor een, twee of drie personen kan via het inschrijfformulierLet op: wanneer de rondleiding vol zit is het toch zinvol om te registreren voor de wachtlijst. Er is kans dat u toch kunt deelnemen, wij laten u dat dan weten.
22
juli 2024
Buurthuis Lydia | Roelof Hartplein 2A

ARTZUID Art Camp: zomervakantie

Op dit leerzame knutselkamp van ART ZUID gaan kinderen 5 dagen lang (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur) aan de slag met verschillende kunstopdrachten. Ze leren werken met diverse technieken, materialen, vormen en kleuren en maken spelenderwijs kennis met kunst. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. Perioden: 22 t/m 26 juli, 29 juli t/m 2 augustus, 5 t/m 9 augustus, 12 t/m 16 augustus, 19 t/m 23 augustus of 26 t/m 30 augustus. Klik hier voor meer informatie, kosten en aanmelden.