Agenda Zuidas Leeft

07
november
Bijeenkomst over toekomst Kapel & Convict

Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten hebben plannen om een dependance van het Conservatorium van Amsterdam te vestigen in de gebouwen Kapel & Convict in het Beatrixpark.

De gemeentelijke monumenten Kapel & Convict zijn momenteel tijdelijk verhuurd en krijgen uiteindelijk een cultureel-maatschappelijke invulling. Een vestiging van een deel van het conservatorium zou goed binnen deze bestemming passen. De komende maanden doet de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden in Kapel & Convict. Op 7 november is er een informatiebijeenkomst waarop Zuidas en de Hogeschool de ideeën en het proces voor de komende maanden toelichten. De bijeenkomst is in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, vanaf 19.15 uur tot ongeveer 21.00 uur.

In de afsprakenbrief die Zuidas en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op 7 oktober 2019 ondertekenden is vastgelegd wat er de komende maanden onderzocht moet worden. De AHK maakt een schetsontwerp, waaruit af te leiden is of een dependance van het Conservatorium van Amsterdam mogelijk zou kunnen zijn. In januari 2020 is dit onderzoek klaar, en wordt het voorstel gepresenteerd aan gemeente Amsterdam. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u kennismaken met het Conservatorium van Amsterdam en krijgt u informatie over deze eerste stap in de planvorming.

Wilt u meer weten over de plannen? Meldt u zich dan hieronder aan voor de informatiebijeenkomst.

Reserveer uw plek

1
2 Naar welke sessie komt u?
AantalDatumSessieTijdLocatieBeschikbaar
07/11Bijeenkomst toekomst Kapel & Convict19:15 t/m 21:00Thomaskerk35
3
4

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

29 oktober 2019 | 11:31

Henk Schoorl

Aub. Meerdere malen gevraagd waar ik mijn auto kan parkeren bij mijn aanwezigheid aan de Zuidas. Werkzaamheden betonblok inschuiven.

Schrijf een reactie
1
+1
29 oktober 2019 | 11:36

Kim | Amsterdam Zuidas

@Henk, op een andere pagina heeft mijn collega Saskia antwoord gegeven:

Dag Henk, parkeren en op de fiets verder is niet zo eenvoudig. Tenzij je natuurlijk een heel sportieve fietser bent. De P R’s die wij aanraden liggen namelijk ver buiten de stad. . Check voordat je in de auto stapt heel goed de reisplanners.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Kim | Amsterdam Zuidas