Agenda Zuidas Leeft

20
juni
Drie expedities door Zuidas tijdens WeMakeThe.City

Neem een kijkje in het Kenniskwartier Zuidas van nu en straks. Ga op expeditie naar Zuidasdok en RAI. Of raak geïnspireerd door de architectuur in Zuidas. Op 20 juni kan het, tijdens het internationale stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City.

Tijdens het festival staat de vraag centraal hoe we steden kunnen maken van, voor en door iedereen. Uiteraard doet ook Zuidas mee. Op donderdag 20 juni beginnen vanuit Circl, op het Mahlerplein, drie ‘expedities’, alle drie om 19.30 uur. De eerste brengt u naar het Kenniskwartier Zuidas, de tweede langs spraakmakende architectonische gebouwen (al dan niet onder constructie). En de derde expeditie voert langs Zuidasdok en RAI.

Let op: de expedities zijn gratis, maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

Expeditie Kenniskwartier Zuidas

Het Kenniskwartier Zuidas, dat zich uitstrekt langs de A10 tussen de Parnassusweg en de Amstelveenseweg, kenmerkt zich nu nog door de centraal gelegen voetbalvelden van SC Buitenveldert en de bebouwing van de VU en het Amsterdam UMC. De aankomende jaren ontwikkelen de VU, het Amsterdam UMC en de gemeentelijke afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam dit gebied tot een volwaardige stadscampus waar ruimte voor ontmoeting en het delen van wetenschappelijke kennis centraal staan. Zo krijgt Zuidas steeds meer naam als ‘innovation district’. Naast de nieuwbouw van de universiteit wordt in het Kenniskwartier Zuidas ook een grote woningbouwopgave gerealiseerd en ruimte gemaakt voor maatschappelijke functies. Zo zijn er al plannen voor een nieuwe vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. En theater en film krijgen een plek in het Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU. Tijdens de expeditie gaan we op zoek naar deze verandering en vragen wij u om uw ideeën over de toekomst van het Kenniskwartier. Daarnaast laten we zien wat het gebied nu al te bieden heeft, met een bezoekje aan het O|2 Labgebouw en de Universiteitsbibliotheek.

Reserveer hier uw deelname aan de expeditie door het Kenniskwartier Zuidas.

Impressie van het Kenniskwartier Zuidas
Impressie van het Kenniskwartier Zuidas

Expeditie Architectuur

Laat u inspireren door verschillende toonaangevende bouwprojecten in Zuidas. Tijdens deze expeditie nemen we u mee langs het prijswinnende project van Winny Maas: het iconische gebouw Valley, dat nu verrijst langs de Beethovenstraat. We gaan ook langs het complex Ella waarin 58 sociale huurwoningen zijn gerealiseerd, hartje Zuidas.

Reserveer hier uw deelname aan de expeditie langs architectonische hoogstandjes.

Expeditie Zuidasdok en RAI

Ga mee op de Zuidasdok-expeditie en leer meer over een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Vervolgens gaan we door naar de RAI waar komende jaren verschillende stedenbouwkundige ingrepen plaatsvinden.

Reserveer hier uw deelname aan de expeditie Zuidasdok en RAI.

WeMakeThe.City in Circl op het Gustav Mahlerplein, 2018
WeMakeThe.City in Circl op het Gustav Mahlerplein, 2018
Foto: Kees Winkelman

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel