Agenda Zuidas Ontwikkelt

01
april
Informatiebijeenkomst over plannen Verdi

Op maandag 1 april 2019 organiseren wij een informatiebijeenkomst voor bewoners, ondernemers en gebruikers van Verdi. We lichten de documenten toe die het college van B&W heeft vrijgegeven en we vertellen hoe uw inbreng daarin is verwerkt.

Let op: meld u aan

Om organisatorische redenen vragen wij u zich onderaan dit bericht voor een van de tijdsblokken van deze bijeenkomst aan te melden. Per presentatie is plek voor maximaal 65 personen.

Zoals we eerder meldden, heeft het college van B&W op 26 februari 2019 de concept-Investeringsnota Verdi Deelplan 1 vrijgegeven voor inspraak, samen met de Projectnota Verdi en een aantal verkennende milieuonderzoeken als bijlagen. Ook de Notitie Reikwijdte en Detail is ter inzage gelegd. U kunt van 7 maart tot en met 17 april uw zienswijzen indienen op de concept-investeringsnota en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Verdi is het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en de Nieuwe Meer, dat we verder gaan ontwikkelen.

Opbrengst gesprekken

Bij het opstellen van deze documenten zijn we uitgebreid in gesprek gegaan met bewoners, gebruikers en ondernemers in het gebied. Tijdens de bijeenkomst van 1 april willen we vertellen hoe de opbrengst van deze gesprekken in de officiële documenten is verwerkt. Daarnaast zullen we u, uiteraard op hoofdlijnen, informeren over wat er in de Projectnota, de Investeringsnota en de Nota Reikwijdte en Detailniveau staat. Let op: tijdens de bijeenkomst kunt u geen zienswijzen indienen. Zienswijzen zijn formele reacties die ook formeel (schriftelijk, via email of mondeling op afspraak) moeten worden ingediend.

Informatie

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn om op 1 april aanwezig te zijn, geven we drie keer dezelfde presentatie, op verschillende tijdstippen. U kunt tussen de presentaties door een informatiemarkt bezoeken. We kunnen u daar persoonlijk te woord staan over de plannen, het proces, de inspraak en het vervolg.

Datum:maandag 1 april 2019
Locatie:Frans Ottenstadion
IJsbaanpad 43

Programma

15.30 – 16.00 uur  Inloop en informatiemarkt
16.00 – 17.00 uur  Presentatie ronde 1
17.30 – 18.30 uur  Presentatieronde 2
19.00 – 20.00 uur Presentatieronde 3
20.30 uur Einde informatiemarkt

Reserveer uw plek

1
2 Naar welke sessie komt u?
AantalDatumSessieTijdLocatieBeschikbaar
01/04Sessie 116:00 t/m 17:00Frans Ottenstadionvol
01/04Sessie 217:30 t/m 18:30Frans Ottenstadion25/65
01/04Sessie 319:00 t/m 20:00Frans Ottenstadion13/65
3
4

Per e-mail adres kunt u twee plekken reserveren. Wilt u voor een groep reserveren, bel 0800-5065

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

31 maart 2019 | 14:04

Madelon

En nu lezen we dat er op 9 en 16 april óók bijeenkomsten zijn. Tjonge, dat wordt intensief om dat allemaal af te lopen…… Een beproefde strategie uit de oudheid wordt hier weer succesvol toegepast, vrees ik. Die strategie heet: Verdeel En Heers. De Gemeente Amsterdam is er een kei in.

Schrijf een reactie
0
+1
1 april 2019 | 07:58

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Madelon, op welke bijeenkomsten doel je? Voor dit gebied wordt door Zuidas alleen vandaag een bijeenkomst georganiseerd.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marlies | Amsterdam Zuidas
1 april 2019 | 10:35

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Madelon, er is alleen op 1 april (vandaag) een bijeenkomst over Verdi. De andere data die jij noemt, waren bijeenkomsten in 2018.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marlies | Amsterdam Zuidas
28 maart 2019 | 10:21

Fred

Er zal zeker een richtings verkeer zijn door de presentator =gemeente
iedere suggestie wordt zoals gebruikelijk over boord gegooid, alle
plannen zijn reeds gemaakt en aanpassingen zijn niet meer mogelijk
Succes

Schrijf een reactie
1
+1
10 maart 2019 | 00:04

Aron

Mijn inbreng: veel te magertjes. Er moet meer gebeuren. Weg met inefficiënt Tripolis-gebouw. Weg met stad-onwaardig Zuiderhof die de stad compleet aan de groene zijde onttrekt. Haal ook die kantoren in het water weg. Trek de De Boelelaan door. Zet op vrijgekomen gronden ruimtelijk efficiënte gebouwen in hoge dichtheden (a la Zuidas…) waar de verloren bedrijfsruimtes worden opgevangen. Maak de waterranden toegankelijk voor voet- en fietsgangers en recreatie. Reserveer daarbij ook nog eens ruimte voor een mogelijk geheractiveerde tramlijn vanuit Amstelveentramlijn op het tramspoor, met ruimte voor een aansluiting thv kruispunt Amstelveenseweg/De Boelelaan. Dan ben je pas je stedelijke en duurzame doelen aan het verwezelijken. Zie: https://i.imgur.com/LO4lEpz.gif

Schrijf een reactie
0
+1
8 maart 2019 | 11:18

Madelon Oostwoud

Wat ik zo raar vind is dat de bijeenkomst in drie stukken is, maar dat nergens staat welke drie stukken dat betreft. Heb mij dus van ellende maar voor alle drie de sessie opgegeven. Overigens is mijn ervaring van 30 jaar inzet voor het behoud van een mooie stad ( ooit begonnen bij “Operatie Stofkam”, serieus ja, de Gemeente kiest altijd mooie namen) is dat de Gemeente de mensen bijeenhaalt, geduldig luistert naar alle argumenten en er vervolgens helemaal niets mee doet. Maar ja, dat risico kun je in dit ernstige geval van overmoed niet nemen. Wel héél erg jammer mijn trouwdag in zo’n doorlekkoffiezaaltje door te brengen!

Schrijf een reactie
0
+1
8 maart 2019 | 11:22

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Madelon, we geven drie keer dezelfde presentatie, met precies dezelfde inhoud. Je hoeft dus alleen te kiezen voor het tijdstip dat jou het beste past.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marlies | Amsterdam Zuidas