Agenda Bereikbaarheid Duurzaamheid Zuidas Ontwikkelt

12
juni
Vernieuwing middendeel De Boelelaan

We bereiden verdere vernieuwing voor van de De Boelelaan, een belangrijke verkeersader voor Buitenveldert en Zuidas. Het middendeel is aan groot onderhoud toe. Wilt u er meer over weten? Meldt u zich aan voor de informatiebijeenkomst.

De afgelopen jaren hebben we werkzaamheden uitgevoerd aan het westelijke en oostelijke deel van de De Boelelaan. Nu is het middendeel, tussen de Beethovenstraat en Parnassusweg, aan de beurt. De inrichting en uitstraling van het middendeel van de De Boelelaan stammen nog deels uit de jaren zestig. Het is aan groot onderhoud toe. Wij willen deze werkzaamheden gebruiken om onder andere ook de verkeersveiligheid te verbeteren en de gehele inrichting van de De Boelelaan vanaf de De Boelegracht tot aan de bebouwing een kwaliteitsimpuls te geven.

Wat vindt u?

Volgens de huidige planning begint de uitvoering in het voorjaar 2021. Maar voor het zover is, volgt er eerst een periode waarin de plannen vorm krijgen, een besluitvormingsfase en het verder uitwerken van de plannen. Ter voorbereiding hiervan is er daarom een Nota van Uitgangspunten opgesteld. Deze nota beschrijft kaders en uitgangspunten die we bij de verdere voorbereiding van de werkzaamheden hanteren. Voordat het gemeentebestuur deze nota vaststelt, vinden we het belangrijk bewoners, ondernemers en gebruikers van de De Boelelaan te informeren. Daarbij stellen wij u graag in de gelegenheid ons te laten weten wat u van belang vindt voor deze toekomstige inrichting.

Informatieavond 12 juni 2019

Op 12 juni organiseren we een informatieve bijeenkomst in het gebouw Zuidwende, aan de De Boelelaan 205. Er zijn twee dezelfde sessies: de eerste begint om 17.45 uur en de tweede om 19.45 uur. U kunt kiezen welke tijd u het beste uitkomt. Tijdens deze avond vertellen wij u wat in de Nota van Uitgangspunten staat, voeren we aan tafels gesprekken over de belangen van de buurt en vertellen we wat de vervolgstappen zijn van plan naar uitvoering. U bent van harte welkom.

Reserveer uw plek

1
2 Naar welke sessie komt u?
AantalDatumSessieTijdLocatieBeschikbaar
12/06Amsterdam Zuidas17:45 t/m 19:30Gebouw Zuidwende47
12/06Amsterdam Zuidas20:00 t/m 21:30Gebouw Zuidwende60
3
4

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

1 juni 2019 | 12:22

fred

de gemeente blijft voor een deel maar aan rotzooien , veel te veel projecten tegelijk en dus loopt alles niet naar planning , en elkaar daarna de schuld geven , dat is gemeente techniek om zich vrij te pleiten van klachtren door bewoners , het is bekend dat de stad op inzakken staat en het huidige college verhoogt de belastingen regelmatig maar waarom eigenlijk ?????

Schrijf een reactie
2
+1
31 mei 2019 | 19:47

M.Kels

Wanneer houdt de gemeente eens op met alles te willen vernieuwen van onze belasting centen? Zorg er liever voor dat die vuile bussen rechtstreeks naar WTC gaan en laat aub de bomen staan!!!!!!! De ventweg moet zeker blijven. Heel belangrijk.
En.. … wordt er ook nog eens gedacht aan goede wandelpaden ipv alleen maar fietspaden?????!

Schrijf een reactie
6
+1
3 juni 2019 | 16:03

Lisa | Amsterdam Zuidas

Beste M. Kels,
Bij de herinrichting van de De Boelelaan wordt rekening gehouden met al het verkeer, dus ook voetgangers. Daarvoor willen we onder andere het trottoir verbreden en het oversteken van de De Boelelaan makkelijker en veiliger maken.
De (vervuilende) bussen die nu over de De Boelelaan rijden gaan in de toekomst via de Parnassusweg naar een nieuw busstation bij station Zuid. Maar er wordt ook hard gewerkt om alle bussen schoner te maken. De eerste elektrische bussen van Connexxion rijden al naar station Zuid en in 2025 moeten alle bussen elektrisch zijn.
De ventweg zal net als de hoofdrijbaan vernieuwd worden. Over de precieze vormgeving moet nog besloten worden, maar dat de ventweg terugkomt is wel zeker.
Een deel van de bomen is zo’n slechte staat dat wij denken dat het beter is om die te vervangen voor nieuwe bomen. Dan kunnen we er meteen voor zorgen dat ze in goede aarde komen te staan. Maar de grote bomen aan de noordzijde van de weg blijven behouden en worden hooguit een klein beetje verplaatst.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Lisa | Amsterdam Zuidas
4 juni 2019 | 19:16

M.Kels

Beste Lisa,
Veel dank voor je reactie!
Ik hoop wel dat er zoveel mogelijk bomen blijven bestaan alleen al voor de zuurstof ivm met het verkeer. Aan de achterkant is ook veel vliegverkeer en het lijkt me wel genoeg uitstoot.
Vwb de ventweg, er zit nou eenmaal geen garage onder gebouw Zuidwende en wel onder De Zuidas er tegenover!! Wij willen graag deze “luxe” kunnen behouden.
Hartelijke groet
Margaret

Schrijf een reactie
0
+1