Agenda Zuidas Leeft Zuidasdok

15
juni
Zuidas pakt uit op Dag van de Bouw

Wilt u met eigen ogen zien hoe Zuidas wordt gebouwd? Dan moet u beslist op zaterdag 15 juni 2019 naar de Dag van de Bouw komen. Samen met aannemers zorgen we voor een programma waar bouwliefhebbers, jong en oud, hun vingers bij aflikken.

Bouwplaatsen gaan open, er rijden twee treintjes door Zuidas, er zijn rondleidingen en spelletjes. De Dag van de Bouw in Zuidas mag u eigenlijk niet missen. Het paviljoen Circl, op het Mahlerplein, vormt het vertrekpunt voor veel activiteiten. Het gebouw zelf is al meer dan een bezoek waard. Voor kinderen zijn er voor de deur spellen, een springkussen en poffertjes. Vanuit Circl starten we diverse rondleidingen. Meldt u zich daarvoor nu aan, want er geldt een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan onderaan dit bericht.

Circl Foto: Kees Winkelman
Genoeg te doen, ook voor kinderen Foto: Jan Vonk

Nieuwe rechtbank en nhow hotel

U kunt dit jaar meer bouwplaatsen bezoeken dan ooit. Voor een bezoek aan de bouwplaatsen is aanmelden niet nodig. Misschien hoopt u nooit in een rechtbank te komen, maar voor deze ene keer adviseren wij u een uitzondering te maken. De bouwplaats van aannemerscombinatie NACH, de bouwer van nieuwe rechtbank Amsterdam, is eenmalig open. U krijgt een indruk van wat er bij de bouw van een rechtbank komt kijken, onder meer via ‘virtual reality’. Als u wel eens met de trein of via de A10 Zuid door Zuidas komt, dan kan de bouw van het nhow Amsterdam RAI hotel u niet ontgaan. Drie enorme driehoekige blokken staan op elkaar en kort geleden is het laatste raam geplaatst. Op 15 juni kunt u helemaal naar boven.

De nieuwe rechtbank in aanbouw Foto: Marcel Steinbach
Het nhow Amsterdam RAI hotel Foto: Marcel Steinbach

EMA en 2Amsterdam

Tegenover het nhow Amsterdam RAI hotel, aan de zuidkant van de A10, werkt bouwcombinatie EMA aan het nieuwe hoofdkantoor van het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Dat gebeurt in een werkelijk razend tempo. Dat moet ook wel, want de EMA-medewerkers trekken er al in november in. Hoor en zie alles over bouwen in de hoogste versnelling. Hartje Zuidas kunt u een kijkje nemen in de skybar van 2Amsterdam, met een adembenemend uitzicht over Zuidas en Amsterdam. Aannemer JP van Eesteren zorgt verder voor hapjes en drankjes en organiseert voor kinderen een bouwspeurtocht. Dit is ook de ideale plek om het werk aan Zuidasdok te bekijken. Bouwcombinatie ZuidPlus heeft hier in het weekend voorafgaand aan de Dag van de Bouw een enorm betonnen dak dwars door de weg en het spoor geschoven. De medewerkers vertellen u er alles over op de 19de verdieping van 2Amsterdam.

Het EMA-kantoor in aanbouw Foto: Marcel Steinbach
De complete vernieuwing van 2Amsterdam Foto: Marcel Steinbach

Twee treinen

Hoe komt u bij al die bouwplaatsen? Vanaf het Mahlerplein vertrekken twee speciale treinen, die u erheen brengen. Onderweg ziet u veel meer van Zuidas. De ene trein doet een rondje Zuidas linksom, de andere rechtsom. De dienstregeling staat in de flyer die u onderaan dit bericht kunt downloaden.

Met een treintje, linksom of rechtsom, door Zuidas en naar bouwplaatsen Foto: Jan Vonk

Zuidasdok

Uiteraard vertellen we u alles over Zuidasdok. Dat doen we niet alleen vanuit 2Amsterdam, maar ook vanuit Circl. Daar is de gehele dag een foto-expositie te zien van de werkzaamheden tot dusverre. En een animatiefilm van wat het project allemaal inhoudt en hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Werken aan de Brittenpassage, tussen en naast sporen en weg Foto: Marcel Steinbach

Rondleidingen

Met Circl als vertrekpunt organiseren we een aantal zeer bijzondere rondleidingen. Architectuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. Maar u kunt zich ook naar alle (álle) hoofdsteden van de wereld laten brengen. Een vaste, zeer populaire attractie is de ondergrondse rondleiding. Wij krijgen er een James Bond-gevoel bij als er opeens een luikje opengaat ergens op het Mahlerplein…

Ingang naar de ondergrondse Zuidas Foto: Marcel Steinbach
Rondleiding door de spaghettitunnel Foto: Marcel Steinbach

Groen

We leiden u ook rond langs het groen in Zuidas, waarbij we meteen vertellen welke ambities we hebben om meer groen toe te voegen. En tot slot zijn er zeer exclusieve rondleidingen langs het Zuidasdok-traject. We zien u graag, op 15 juni.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

14 juni 2019 | 18:48

Raina

De rondleidingen zijn vol zie ik. Kan ik wel met het treintje de verschillende bouwplaatsen bezoeken? Kan ik ook in de gebouwen naar de bovenste verdieping? En kan ik bij elke halte opstappen?

Schrijf een reactie
2
+1
14 juni 2019 | 18:50

Martina | Amsterdam Zuidas

Hai Raina, het antwoord op al jouw vragen is JA, dat kan! Leuk dat je er morgen ook bij bent. Groet,

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
13 juni 2019 | 13:30

m.berreklouw

Lees ik in Amsterdam, uitgave van de gemeente, dat er 15 juni rondleidingen zijn, zit alles al vol!! Kan ik op de reserve-lijst. Er komen toch altijd mensen niet opdagen.

Schrijf een reactie
1
+1
13 juni 2019 | 13:44

Martina | Amsterdam Zuidas

Goedemiddag m.berreklouw, reservelijsten hanteren we niet maar het klopt dat er altijd mensen niet op komen dagen. Kom dus 15 min. voor de rondleidingen beginnen langs en wellicht komt er een plaatsje vrij.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
13 juni 2019 | 12:27

E. Peeters

Dag Martina.
Ik kan op geen enkele manier die extra rondleiding boeken helaas.
Kun je mij een hint geven?
Dank en groet
Els

Schrijf een reactie
1
+1
13 juni 2019 | 13:45

Martina | Amsterdam Zuidas

Goedemiddag E. Peeters, helaas ook de extra rondleidingen waren meteen volgeboekt! Maar zoals eerder gezegd er zijn altijd mensen die niet komen dus probeer het gerust op de dag zelf.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
12 juni 2019 | 10:11

Monique

Mocht er een plek vrijkomen op de Zuidasdok, het dak eraf om 13:00 uur houd ik mij zeer aanbevolen.

Schrijf een reactie
0
+1
12 juni 2019 | 11:16

Martina | Amsterdam Zuidas

Beste Monique, ik hou het in de gaten! Tip: er zijn altijd mensen die op de dag zelf toch niet komen. Je kunt het altijd proberen op de dag zelf. Groet,

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
11 juni 2019 | 18:10

H.del Canho

Ik heb nog geen bevestiging ontvangen,wel bericht dat de reserveringen gelukt zijn

Schrijf een reactie
2
+1
11 juni 2019 | 18:22

Roland

Hier hetzelfde

Schrijf een reactie
0
+1
12 juni 2019 | 11:14

Martina | Amsterdam Zuidas

Beste H. del Canho, de bevestigingen zijn gisterenmiddag en deze ochtend verstuurd. Is deze inmiddels binnen? Zo niet dan hoor ik graag om welke rondleiding het gaat. Groet,

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
12 juni 2019 | 11:50

Roland

Beste Martin,
Ik heb gisteren aan het einde van de dag twee keer één plaats gereserveerd voor de ‘Zuidasdok, het dak eraf’ rondleiding van 14.30 (totaal dus twee plaatsen). Hiervan nog geen bevestiging ontvangen over de email. Zou je kunnen bevestigen of ik op de lijst sta?
Groeten, Roland

Schrijf een reactie
0
+1
12 juni 2019 | 18:29

Roland

Beste Martina,
Zojuist bevestiging ontvangen van de rondleiding op zaterdag. Dus deze is helemaal goed doorgekomen.
Dank en tot zaterdag.

Schrijf een reactie
0
+1
9 juni 2019 | 19:17

Barbara

Beste Martina, vanochtend heb ik me ingeschreven op 3 bezoeken (Zuidas Architectuur Walhalla, 100% circulair en Zuidasdok, het dak eraf) maar nog geen email ter bevestiging ontvangen. Graag zou ik willen weten of mijn inschrijvingen door jullie ontvangen zijn. Alvast dank en graag tot de 15de!

Schrijf een reactie
2
+1
11 juni 2019 | 12:13

Martina | Amsterdam Zuidas

Hai Barbara, helaas is jouw inschrijving niet door ons ontvangen. Ik stel voor dat je het nogmaals probeert daar waar nog plek is. Mocht je er niet uitkomen dan hoor ik het graag.
UPDATE: Ik heb je zojuist een mail gestuurd. Groet,

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
5 juni 2019 | 12:04

Dorothé

Na ontvangst van de flyer heb ik de website bezocht omdat ik de flyer onduidelijk vond. De website gaf iets meer informatie maar het was alsnog heel vaag wat je nou te zien krijgt bij welk programma. Ik heb me ingeschreven voor een bepaald tijdstip maar heb nu eigenlijk geen idee waarvoor…. Zijn de gebouwen bijvoorbeeld ook te bezoeken zonder dat je je hebt ingeschreven?

Schrijf een reactie
2
+1
6 juni 2019 | 14:50

Martina | Amsterdam Zuidas

Beste Dorothé, vervelend dat je de informatie onduidelijk ervaart. Heb je ook de bijlage hierboven ‘rondleidingen Dag van de Bouw’ bekeken daar staat een toelichting. Jouw inschrijving is in ieder geval door ons ontvangen. Volgende week ontvang je een reminder met de tijd, rondleiding en ontmoetingsplaats. En alleen voor onze rondleidingen is inschrijving nodig, de diverse gebouwen zijn gewoon te bezoeken. Tot de 15e!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
5 juni 2019 | 09:26

Sanne

We hebben 2x gereserveerd voor een rondleiding. Maar nu blijkt helaas dat we die dag verhinderd zijn. Zou je onze reserveringen kunnen annuleren zodat die plaatsen weer vrijkomen?

Schrijf een reactie
0
+1
5 juni 2019 | 09:33

Martina | Amsterdam Zuidas

Hai Sanne, dank voor je bericht, heel attent. Ik geef de plekken vrij zodat we iemand anders blij kunnen maken. Fijne dag!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
27 mei 2019 | 15:02

Inge

Ik heb 2 reserveringen gemaakt. Op de bevestiging staat niet waarvoor. Er staat alleen de tijd, maar dat zegt niets omdat op dezelfde tijd steeds 2 verschillende rondleidingen beginnen.

Schrijf een reactie
7
+1
1 juni 2019 | 23:32

Marion

Datzelfde geldt voor mij: heb een reservering gemaakt voor 2 personen maar heb geen idee waar wij ons moeten melden. Misschien staat dat in de bevestiging die ik nog per mail zal ontvangen?

Schrijf een reactie
0
+1
3 juni 2019 | 11:50

Martina | Amsterdam Zuidas

Hai Inge, dank voor je reactie. We hebben jouw reservering goed ontvangen hoor. Volgend week dinsdag ontvang je van ons nog een reminder met daarin de tijd, rondleiding en ontmoetingsplaats. Leuk je dan te zien!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
3 juni 2019 | 11:54

Martina | Amsterdam Zuidas

Datzelfde geldt voor jou Marion, volgende week dinsdag ontvang je de reminder met verdere gegevens. Tot dan!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas
23 mei 2019 | 07:01

Margreet

Zijn de volgordes van de routes van de treintjes met elkaar verwisseld ?
Linksom rijden en dan als eerstvolgende project EMA ?

Schrijf een reactie
0
+1
23 mei 2019 | 15:35

Redactie | Amsterdam Zuidas

Zeer scherp Margreet, de treintjes staan inderdaad niet goed. We laten de flyer aanpassen. Er staat namelijk nog een storende fout in, maar uit schaamte vermelden we die liever niet… ;). Waarschijnlijk staat het morgen (vrijdag 24 mei) wel goed. Bedankt!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Redactie | Amsterdam Zuidas
22 mei 2019 | 20:11

Ronald de Wit

Jammer dat er maar 2x 8 plaatsten voor de ‘spaggetti tour’ zijn. Erg weinig voor zo’n dag met veel toeloop 🙁

Schrijf een reactie
5
+1
22 mei 2019 | 21:19

Kim | Amsterdam Zuidas

@ Ronald
Zoals via Facebook besproken; fijn dat het inmiddels is gelukt. Leuk dat je er bij bent, de 15e!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Kim | Amsterdam Zuidas