Agenda Bereikbaarheid Zuidasdok

26
maart
Zuidasdok gaat los, laat u informeren

Voor het eerst gaat u grootschalige hinder ondervinden van het project Zuidasdok. In mei en juni is vijf weekenden lang geen trein- en autoverkeer mogelijk door Zuidas. Ook daarvoor en daarna is er hinder. Alles weten? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst op 26 maart 2019.

Om u meer inzicht te geven in de werkzaamheden in april, mei en juni en wat die voor u betekenen, organiseren we op 26 maart twee informatiebijeenkomsten in het WTC Zuidas Business & Conference Center (Strawinskylaan 77): ‘s middags van 16.00 tot 18.00 uur of ‘s avonds van 19.00 tot 21.00 uur.

U kunt zich onderaan dit bericht aanmelden voor een van de twee bijeenkomsten.

Bekijk in dit filmpje de omleidingsroutes

Eerste deel Brittenpassage

Hoewel we al geruime tijd bezig zijn met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Zuidasdok, heeft u er waarschijnlijk nog niet zo veel van gemerkt. Dat gaat nu echt veranderen. We bouwen twee nieuwe doorgangen onder de A10 en het spoor. Aan de Arnold Schönberglaan staat op dit moment een enorm dak in de steigers. Dit dak vormt het eerste deel van de Brittenpassage, die in het verlengde van de Benjamin Brittenstraat komt. Om het dak op zijn plek te krijgen moeten we in mei en juni werk uitvoeren in de A10 en onder het spoor. Iets verderop werken we aan de Vivalditunnel. Deze fietsers- en voetgangerstunnel (en trouwens ook faunatunnel) gaat de Antonio Vivaldistraat (aan de zuidkant van de A10) verbinden met het Beatrixpark (aan de noordkant). Voor beide onderdoorgangen draaien we onder meer tientallen funderingspalen de grond in, die het dak van de toekomstige onderdoorgangen gaan dragen.

Bouwen aan een reusachtig dakdeel voor de Brittenpassage...
...en verderop voor de Vivalditunnel Foto: Marcel Steinbach

Geen trein- en autoverkeer

Van de A4 en A10 Zuid is gedurende vier weekenden in mei én een in juni de zuidelijke rijbaan afgesloten vanaf Badhoevedorp. De afsluitingen in mei beginnen op vrijdagavond om 22:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Het vijfde weekend is het Pinksterweekend. Dan is de weg ook op Pinkstermaandag dicht en is er slechts beperkt treinverkeer mogelijk. Lees hier meer over deze weekenden en de omleidingsroutes. In het schema hieronder ziet u dat er nog meer weekenden zijn met hinder. In het weekend van 6 en 7 april 2019 bijvoorbeeld, is er minder metroverkeer mogelijk en is de Parnassusweg richting de stad afgesloten.

Verwijderen spoor en tunnel sneltram 51

Zoals u wellicht weet, is sneltram 51 tussen Amstelveen en station Amsterdam Zuid op 3 maart 2019 door het GVB uit dienst genomen. Dit maakt dat bouwcombinatie ZuidPlus het spoor en de tramtunnel kan slopen die onder de trein- en metrosporen en onder de A10 doorloopt, vanaf de Parnassusweg naar het metroperron. De sloop is nodig voor de Brittenpassage, de toekomstige tweede toegang van station Amsterdam Zuid. Inmiddels is de tunnel ontdaan van bovenleidingen en rails. De sloop begint in het weekend van 6 en 7 april. Dit werk gaat geluidhinder opleveren en kan stofoverlast veroorzaken. Lees er meer over in de bewonersbrief onderaan dit bericht.

Meer informatie

  • Lees de brief aan bewoners in en om Zuidas hieronder voor meer details.
  • Bouwcombinatie ZuidPlus houdt elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur een spreekuur in het Informatiecentrum Amsterdam Zuidas. U kunt daar met al uw vragen en opmerkingen over de bouw terecht.
  • Uiteraard bent u altijd welkom in ons informatiecentrum en kunt u telefonisch of per email contact met ons opnemen.
  • Meld u hieronder aan voor een van de twee bijeenkomsten op 26 maart.

Bewonersbrief informatiebijeenkomst 26 maart 2019

Reserveer uw plek

1
2 Naar welke sessie komt u?
AantalDatumSessieTijdLocatieBeschikbaar
26/03Zuidasdok16:00 t/m 18:00WTC Zuidas Business & Conference Center195/200
26/03Zuidasdok19:00 t/m 21:00WTC Zuidas Business & Conference Center197/200
3
4

Per e-mail adres kunt u twee plekken reserveren. Wilt u voor een groep reserveren, bel 0800-5065

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel