skip to main content

Alle artikelen

reizen

De Zuidas bereikbaar houden? Dat is een uitdaging

Zuidas en Zuidasdok zijn in samenwerking met o.a. bedrijven van de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas en diverse overheden de ‘Aanpak Zuidas Bereikbaar’ begonnen. Deze aanpak heeft als doelstelling 3.000 reizigers te faciliteren, te stimuleren én te verleiden hun reis door en naar Zuidas af te leggen met een ander vervoersmiddel dan de auto óf buiten de spits te reizen.
werken

Hourglass 'kan de tand des tijds doorstaan'

Pas in 2020 wordt-ie in gebruik genomen, het zandlopervormige gebouw dat verrijst in Zuidas, op een steenworp afstand van het station, ten westen van de Parnassusweg. Voor die tijd moet er nog veel gebeuren: de daadwerkelijke bouw, het verhuizen van de huurders en het vullen van de hotelappartementen.
werken

Waarom wordt het grootste hotel van de Benelux bij de RAI gebouwd?

Op woensdag 26 oktober werd de eerste steen van het nhow (spreek uit: nauw) Hotel bij de RAI gelegd. Dit, nu al, iconische gebouw van architect Rem Koolhaas wordt met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux. In dezelfde week liet burgemeester Eberhard van der Laan weten dat de drukte in de stad van onder andere toeristen een serieus probleem is. Waarom is Zuidas heel blij met het nieuwe hotel en wat doet nhow Amsterdam RAI met de drukte in de stad?
wonen

Nieuwe watervertragende groenstrook in Kop Zuidas houdt de voeten droog

Afgelopen maandag openden Robert Dijckmeester (Commercieel directeur Zuidas), Rolf Steenwinkel (Dagelijks Bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en Udo Kock (wethouder Water gemeente Amsterdam) de allereerste watervertragende groenstrook in Nederland. Met regenmachine – met dus kletsnatte pakken als gevolg – testten de heren de werking van de strook. De strook werd ontworpen door Cyrus Clark. We stelden hem een paar vragen.
wonen

Vraag van de week: wat betekent bomenkap voor luchtkwaliteit?

Het is niet zo dat we hier echt álles weten over Zuidas, maar we weten wel veel (al zeggen we het zelf). Daarom krijgen we iedere dag weer uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld autobereikbaarheid en parkeren, maar ook over bomenkap en muziek in de ondergrondse fietsparkeergarage. Onze communicatiemedewerker Cherie geeft antwoord.
werken

Geplande heiwerkzaamheden omgeving Gustav Mahlerlaan

Naar aanleiding van de huidige heiwerkzaamheden is vanuit omgevingspartijen de vraag gesteld welke heiwerkzaamheden in de omgeving van de Gustav Mahlerlaan (centrumgebied) de komende jaren zijn te verwachten. Hieronder staat een chronologisch overzicht van de heiwerkzaamheden die volgens de huidige planning gaan plaatsvinden.
werken
2

Flink aantal bomen weg voor realisatie Zuidasdok

Voor de realisatie van Zuidasdok moeten circa 14.400 bomen worden gekapt. In juni dit jaar berichtten we al dat we de aanvraag voor de kapvergunning aan het voorbereiden waren. De aanvraag is inmiddels ingediend en vanaf deze week ligt het ontwerpbesluit van de kapvergunning ter visie. Wat betekent dit? Waarom moeten de bomen weg? Komen ze terug? En ook belangrijk: wat vindt de boomdeskundige?

David van Traa (39) nieuwe directeur Zuidas

David van Traa (39 jaar) wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe directeur Zuidas. Dat is vandaag door de gemeente Amsterdam bekend gemaakt. Van Traa is momenteel directeur Expatcenter van de gemeente Amsterdam. Hij volgt Klaas de Boer op, die op 31 december met pensioen gaat.

Vers van de pers: Uitbreiding World Trade Center Amsterdam

Een van de oudste bewoners van Zuidas, het World Trade Center Amsterdam, spraken gister in een persbericht de intentie uit om uit te breiden. Op dinsdag 20 september hebben gemeente Amsterdam en de eigenaar, CBRE Global Investors, hierover overeenstemming bereikt.
wonen

Ruim baan voor woningbouw in Zuidas

In vierkante meters uitgedrukt komen er vanaf nu in Zuidas twee keer zoveel woningen bij als kantoren. Zuidas groeit hiermee uit tot een levendige stadswijk van Amsterdam met internationale allure. Dit is te lezen in de Visie Zuidas 2016 die door de Amsterdamse gemeenteraad is vastgesteld.

Parkeerterrein P15 grotendeels opgeheven, per 1 november 2016

Parkeerterrein P15 ligt aan de kruising Beethovenstraat/Boelelaan en is – buiten de momenten waarop de RAI het gebruikt – in gebruik als openbare parkeervoorziening. De komende jaren heffen we de parkeerplaatsen van P15 gefaseerd op om ruimte te maken voor de verdere groei van Zuidas.
werken

De Twin Towers in Zuidas worden: Two Amsterdam, mét skybar

De bekende Twin Towers krijgen een totaal nieuw uiterlijk en moeten het gebied bij station Zuid en het WTC een nieuwe impuls geven onder de naam Two Amsterdam. Onlangs werden hiervoor de handtekeningen gezet door Commerz Real Investmentgesellschaft mbH (CRI) en gemeente Amsterdam. Samen met ontwikkelaar Provast wordt dit ambitieuze en duurzame project (mét skybar) uitgevoerd. De bouw start in 2017 en de oplevering staat gepland voor eind 2018.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 58
 4. 59
 5. 60
 6. 61
 7. 62
 8. 63
 9. 64
 10. 65
 11. Volgende