skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

wonen
1

Marietta De Zorzi wil bewoners Summertime bij elkaar brengen

‘We hoorden het in Parijs, op 10 september vorige jaar – mijn verjaardag. Ongelooflijk, we waren ingeloot!’ Drie maanden later verhuisde Marietta De Zorzi naar appartementencomplex Summertime in Zuidas.
werken

Bidbook gepresenteerd om EMA in Zuidas te vestigen

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft in Brussel het Nederlandse bid voor EMA gepresenteerd. De strategie is erop gericht om dit Europese agentschap, dat nu nog in Londen is gehuisvest, naar Zuidas te halen.
reizen

Met MAAS blijft Zuidas bereikbaar

Door de werkzaamheden aan Zuidasdok, kunnen de komende tien jaar aanzienlijke verkeersproblemen ontstaan. We willen minder auto’s op de weg. Dan blijft Zuidas bereikbaar én dragen we bij aan duurzamer vormen van mobiliteit.
werken

Het Nieuwe Universiteitsgebouw in ijltempo

De afgelopen maanden is het Nieuwe Universiteitsgebouw goed zichtbaar geworden. Zo is het hoogste punt inmiddels bereikt en zijn de overige onderdelen van het casco tot en met de zevende verdieping gereed. Kijk even mee.
werken

Nu uitzicht op ‘niksgebied’, straks op mooie groene Valley

‘Echt prachtig, die gedurfde architectuur!’ ‘Fascinerend, al die bouwactiviteiten.’ Maandag 26 juni gaven we tijdens twee openbare bijeenkomsten tekst en uitleg over de geplande bouwwerken tussen de Beethovenstraat, de A10, de Europaboulevard en de De Boelelaan. Zo’n 140 bezoekers lieten zich uitgebreid informeren over de inrichting van dit nieuwe stukje Zuidas.
1

Ontwerpbestemmingsplan voor twee woongebouwen Beatrixpark

Ook benieuwd naar wat er gebouwd gaat worden in het zuidelijk deel van het Beatrixpark? Sinds dinsdag 4 juli kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien. Het bestemmingsplan is voor de periode van zes weken online in te zien op de website van ruimtelijkeplannen.nl. Wanneer u wilt reageren kunt u dat doen door middel van een zogeheten ‘zienswijze’. Dit moet u dan eveneens binnen zes weken doen. Nadat alle reacties zijn verwerkt, stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast.
werken

Nieuwe Universiteitsgebouw bereikt hoogste punt

De bouw van het Nieuwe Universiteitsgebouw in hartje Zuidas heeft met twaalf verdiepingen en 51,5 meter hoogte het hoogste punt bereikt. Dat werd woensdag 28 juni gevierd in het kolossale atrium. In 2019 opent het gebouw haar deuren. Niet alleen voor studenten en wetenschappers, maar ook voor cultuurgenieters die hier naar de bioscoop of naar het theater kunnen gaan.

Vision Zuidas 2016

Zuidas has grown to become a unique Amsterdam district of international allure. Not only is it a popular location for businesses, it is also increasingly becoming an attractive neighbourhood to live in. Zuidas is not yet finished.
wonen

Beschikbare woningen en makelaars in Zuidas

Geïnteresseerd in een woning? U kunt terecht bij diverse makelaars, ontwikkelaars, Funda en Woningnet. Bij woonlocaties die in ontwikkeling zijn en waarvan de bemiddelaar bekend is, noemen wij deze in onderstaande lijst. (Laatst bijgewerkt: november 2019)
reizen

Zuidas Mobility Experience

Ooit nagedacht wat u zult doen wanneer u de beschikking heeft over alle mogelijke vervoersmiddelen? Als u niet langer uit gewoonte of gebrek aan opties iedere dag automatisch kiest voor file of een bomvolle metro?
werken

Damwanden en boorpalen voor Fietsparkeergarage op hun plek

Het kostte meer tijd dan gedacht, maar aan het einde van de middag van 30 mei zaten alle damwandplanken voor de ondergrondse fietsparkeergarage op de Vijfhoek op hun plek. Daarmee is de bouwkuip rondom gesloten met damwanden. Een week later, op 7 juni, waren ook de 197 boorpalen voor de fundatie de grond ingedraaid, waarna de 37 meter hoge stelling kon worden afgevoerd. Johan Zwaans, namens bouwer Van Boekel Zeeland de uitvoerder op dit werk kijkt terug en vooruit.
werken

Vier partijen geselecteerd voor kavel A10-strook Kop Zuidas

Na een voorselectie zijn op 21 juni vier ontwikkelaars uitgenodigd om mee te doen aan de definitieve selectie voor het ontwikkelen een van de kavels langs de A10 in Kop Zuidas (de oostelijke punt van Zuidas). Het nu nog onbebouwde deel van Kop Zuidas wordt een duurzame, groene wijk met moderne kantoren en een verscheidenheid aan woningen en voorzieningen. De ontwikkeling van de kavel langs de A10 is daarin een belangrijke stap.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 59
 4. 60
 5. 61
 6. 62
 7. 63
 8. 64
 9. 65
 10. 71
 11. Volgende