skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

wonen

Maandag 26 juni informatiebijeenkomst Zuidas Ontwikkelt

Langs de De Boelelaan, tussen sportpark ‘Goed Genoeg’ en hotel Holiday Inn, gaat de komende jaren flink worden gebouwd. Op maandag 26 juni bent u van harte uitgenodigd om u te laten bijpraten en om te vragen wat u nog meer wilt weten.
wonen

Drie permanente geluidmeetpunten in de Irenebuurt

Na wat technische aanloopproblemen zijn sinds begin juni drie installaties in bedrijf die het geluid meten in de Irenebuurt. Ze meten 24 uur per dag, 7 dagen in de week het bouwgeluid waarmee de bewoners te maken hebben. De metingen moeten bevorderen dat bouwers zich aan de geluidsregels houden. Iedereen kan meekijken.
wonen

‘De menselijke maat is heel belangrijk’

Zuidas ontwikkelt zich tot een gemengde stadswijk waar mensen wonen, werken en leven. Of: Zuidas is een troosteloze apenrots van kantoren en veel meer valt er niet van te maken. Dat zijn grofweg de twee meningen waarover de afgelopen tijd in de Amsterdamse media discussie ontstond. Wat gaat het worden? We vroegen het ‘plintenmanager’ Saskia Rill.
werken
wonen
1

Zuidas groeit de komende jaren nog flink door

Heeft Zuidas op dit moment ongeveer 1,1 miljoen vierkante meter aan kantoren en woningen. Dat moeten er 2 miljoen worden. Stonden de afgelopen jaren vooral in het teken van kantorenbouw, de komende jaren gaan een groot deel van de bouwopgave zitten in woningen.
werken

Van het dieptepunt naar het hoogtepunt voor RAI Hotel

Op een hele kleine driehoek, ingeklemd tussen de RAI, de A10 en de Europaboulevard, verrijst Hotel RAI Amsterdam. De bouw startte eind 2016 in de diepte: met het aanbrengen van damwanden voor een bouwkuip. Dat was een spannende klus, vanwege de nabijgelegen Noord/Zuidlijn. Nu is de aannemer bijna zover dat hij de lucht in kan. En wel naar een hoogte van 90 meter. Wij namen samen met de bouwers en blauwe pakken (ontwikkelaar) een kijkje in de bouwput.
wonen

CEO's Zuidas kiezen voor elektrisch

Zeventien CEO’s tekenden tijdens het CEO ontbijt van Green Business Club Zuidas de Intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik. Voortaan geven zij de voorkeur aan elektrisch vervoer bij zakelijk taxigebruik.
wonen

Bewuste Bouwers Zuidas Award naar Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterij heeft zaterdag 20 mei, tijdens de Dag van de Bouw, de Bewuste Bouwers Zuidas Award gewonnen.
wonen

Jubileumeditie ARTZUID in het teken van abstracte kunst

Bewoners en bezoekers van Zuidas en omgeving kunnen sinds vrijdag 19 mei genieten van de vijfde editie van ARTZUID. De tweejaarlijkse beeldenroute brengt 60 monumentale kunstwerken tot leven. De tentoonstelling is samengesteld door Rudi Fuchs, kunsthistoricus en voormalig directeur van het Stedelijk Museum.
wonen

Uitnodiging Inloopbijeenkomst Zuidas Ontwikkelt

De Irenestraat wordt opnieuw ingericht, het WTC breidt uit en er is een ondergrondse fietsparkeergarage in aanbouw. Op dit moment en in de komende maanden zijn er behoorlijk wat werkzaamheden bij u in de buurt. Daarom nodigen wij u uit voor de inloopbijeenkomst ‘Zuidas Ontwikkelt’, op woensdag 7 juni aanstaande. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie en kunt u vragen stellen over de verschillende ontwikkelingen en bouwprojecten aan de Noordkant van de A10.
wonen

ARTZUID - 19 mei tot 20 september

De vijfde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, vindt plaats tussen 19 mei -17 september 2017. Curator Rudi Fuchs presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam Zuid.
wonen

Tropische sferen tijdens druk bezochte Meet & Greet

Uitgerekend op de eerste warme zomeravond bezochten zo’n tachtig bewoners, organisaties, ondernemers en werknemers in Zuidas elkaar tijdens de Meet & Greet op woensdag 17 mei. Het decor van de Botanische Tuin Zuidas maakte het tot een tropische verrassing. Het was de derde keer dat we een Meet & Greet organiseerden. Met zelfs een première van een filmpje over alles wat er in Zuidas te beleven is.
wonen

Circulair centrum, buurthuis, restaurant en rooftopbar in ‘Circl’

Nu de voltooiing nadert, heeft ABN AMRO de officiële naam gepresenteerd van het gebouw dat tot dusverre bekend stond onder de werknaam ‘Paviljoen’. Op 5 september gaat ‘Circl’ open, zoals het gebouw officieel gaat heten.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 60
 4. 61
 5. 62
 6. 63
 7. 64
 8. 65
 9. 66
 10. 71
 11. Volgende