skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
1

Wijziging Tracébesluit Zuidasdok 2023 vastgesteld

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft het ‘Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2023)’ op 22 juni 2023 vastgesteld. Het gaat om een wijziging van het tracébesluit uit 2016. Van 23 juni t/m 3 augustus 2023 liggen de stukken ter inzage.
4

3 juli: bijeenkomst werk omgeving Prinses Irenebuurt

In het gebied tussen station Amsterdam Zuid en de Prinses Irenestraat wordt volop gebouwd. Ook in en rondom het station zijn komende tijd werkzaamheden. Op 3 juli 2023 organiseren we een inloopbijeenkomst in de Thomaskerk om u bij te praten.
12

De architectonische visie achter Zuidasdok

Op de landelijke Dag van de Architectuur, 17 juni 2023, staan we stil bij ons eigen gebied. En dan niet bij een van de toonaangevende gebouwen van Zuidas, maar bij de infrastructuur. Wat is de architectonische visie achter Zuidasdok?
9

Betonstort zesde dakdeel extra passage Amsterdam Zuid

Tussen de metrosporen bouwen we hard aan het zesde deel van het dak voor de extra stationspassage van Amsterdam Zuid, de Brittenpassage. Op 20 juni 2023 storten we het beton. Daarna hebben we nog één dakdeel te gaan voor de nieuwe passage.
7

Zomerwerk Brittenpassage en Parnassusweg

In de zomerperiode is het wat rustiger in Zuidas. Voor ons is dat juist een reden om hard door te werken, onder meer aan de bouw van de extra passage van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Een overzicht tot oktober 2023.

Deel nieuwe dak Minervapassage op plek

In de nacht van 9 op 10 juni 2023 schoven we het eerste dakdeel voor de bestaande reizigerspassage van station Amsterdam Zuid zo’n 114 meter oostwaarts. De gigantische betonnen plaat ligt inmiddels goed en wel op zijn plek. Een terugblik.
5

12 juni: stationstoegang Parnassusweg 13 weken dicht

Vanaf 12 juni tot begin september 2023 is de stationstoegang in de Parnassusweg afgesloten. We verwijderen dan pal voor de opgang ondergrondse leidingen. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar via de ingangen aan het Zuid- en Mahlerplein.
3

Niet alle groen is welkom in Zuidas

In Zuidas zijn we trots op ons groen. Het verhoogt de leefbaarheid in het gebied en helpt een handje bij hevige regenbuien of extreme temperaturen. Maar de Japanse duizendknoop zien we liever gaan dan komen. ‘Niet alle groen is welkom.’
4

A10 acht dagen dicht: ‘Afstemming is cruciaal’

Bouwmanager Jeroen Monnik is verantwoordelijk voor het plaatsen van het dak voor de nieuwe stationspassage van Amsterdam Zuid in augustus 2023. We sluiten daarvoor de A10 Zuid acht dagen lang af. ‘Op 14 augustus moet alles weer rijden.’

9 t/m 11 juni: opnieuw omleiding stationspassage

In de Minervapassage, de bestaande entree van station Amsterdam Zuid, vervangen we het dak. In de avond van 9 juni 2023 schuiven we een deel van het nieuwe dak op zijn plek. Van 9 t/m 11 juni geldt daarom opnieuw een omleiding in de passage.
2

9 juni: passage station Amsterdam Zuid krijgt nieuw dak

Vanaf vrijdagavond 9 juni 2023 is er spektakel bij station Amsterdam Zuid. We schuiven een reusachtig deel van het nieuwe dak voor de stationsentree – de Minervapassage – op zijn plek. Ook u kunt deze operatie live bijwonen. Meldt u zich aan.
21

Loodzwaar precisiewerk bij station Amsterdam Zuid

Tussen 5 en 14 augustus 2023 gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. Ook rijden er minder treinen. We schuiven dan twee dakdelen op hun plek voor de extra reizigerspassage van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Hoe doen we dat?
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 28
  10. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten