skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
14

Weghalen groen bij knooppunt De Nieuwe Meer

Tijdens de voorbereidingen voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer konden we tot nu toe ongehinderd bodemonderzoek doen. Maar vanaf eind augustus 2023 kunnen we er niet omheen: om verder onderzoek te kunnen doen moeten we groen weghalen.
9

Herinnering: A10 Zuid richting Schiphol twee weekenden dicht

In twee weekenden in september 2023 is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. Tussen 8 en 11 september en tussen 22 en 25 september is de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag dicht vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108 VUmc.
4

8 dagen werk onder A10 Zuid liep gesmeerd

Na een 8-daagse afsluiting reden op maandagochtend 14 augustus 2023 de eerste auto’s alweer over de A10 Zuid. We brachten ruim een week aan werk voor u in beeld, met als onbetwist hoogtepunt het schuiven van 7 miljoen kilo beton dwars door de A10.
24

Beelden van vlekkeloze schuifoperatie Amsterdam Zuid

Eindelijk was het woensdagavond 9 augustus 2023 zo ver: twee dakdelen voor de Brittenpassage, de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, schoven millimeter voor millimeter naar hun plek. Onder grote belangstelling van pers en publiek.
12

In beeld: opbouw schuifoperatie Amsterdam Zuid

Op 7 en 8 augustus 2023 is door tientallen bouwers hard doorgewerkt bij station Amsterdam Zuid. Alles wordt in gereedheid gebracht om twee enorme dakdelen voor de tweede reizigerspassage – de Brittenpassage – naar hun plek te schuiven. Kijk maar.
13

'Je wilt niet dat ze de bouwkuip in rijden'

Hoe reageren automobilisten op de 8-daagse afsluiting van de A4 en de A10 Zuid? We namen een kijkje in de regionale verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. ‘Er stoppen altijd wel wat automobilisten langs de weg om hun TomTom te checken.’
7

Fotoverslag: nat begin werk bij Amsterdam Zuid

Het werk aan de extra passage van station Amsterdam Zuid is zaterdagavond 5 augustus 2023 van start gegaan. We voeren het werk nu uit vanwege de relatieve stilte door de zomer. Al leek het voor de bouwers meer herfst. Een eerste foto-impressie.
2

Veilig graven in de dijk van de A10 en het spoor

Voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid graven we grond af, veel grond. Ook begin augustus 2023, nu we het dak gaan inschuiven van de tweede reizigerstunnel: de Brittenpassage. We willen de grond veilig verwerken, dus nemen we maatregelen.
8

De A10 Zuid gaat dicht, kom kijken waarom

Op zaterdagavond 5 augustus 2023 start de afsluiting van de A10 Zuid, richting Utrecht en Hengelo. Wilt u weten wat er gaande is? Kom dan kijken naar de werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Of doe mee met een (of meer!) van de andere activiteiten.
7

Verdubbeling oprit S109 tijdens zomerwerk A10 Zuid

Gedurende de 8-daagse afsluiting van de A10 in augustus 2023 verdubbelen we de oprit van de S109. Tijdelijk gaat deze naar twee rijstroken zodat het verkeer beter kan doorstromen. Daarvoor sluiten we de oprit in de nacht van 5 op 6 augustus.

Reisadvies nodig? Vraag Ask&Go

De afsluiting van de A10 Zuid in de richting van Utrecht en Hengelo, gaat tussen zaterdagavond 5 augustus en maandagochtend 14 augustus 2023 veel hinder opleveren. Ook is er minder treinverkeer. Wilt u nu al een reisadvies? Vraag het Ask&Go.
9

Start aanbesteding tunnel A10 Zuid

De aanbesteding voor de bouw van een snelwegtunnel in het centrum van Zuidas is gestart. We gaan de A10 deels ondergronds brengen om de uitbreiding van station Amsterdam Zuid mogelijk te maken. Het project is onderdeel van Zuidasdok.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 7
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten