skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:

5 t/m 17 juni: werkzaamheden Prinses Irenestraat

Van 5 t/m 17 juni 2023 graven we op wisselende locaties in de Prinses Irenestraat proefsleuven in de grond. Zo kunnen we de ondergrondse kabels en leidingen in kaart brengen. Autoverkeer wordt omgeleid en we verwachten enige geluidshinder.

VU bouwt achter gevel verder aan onderzoeksgebouw

De bouw van het Onderzoeksgebouw VU voltrekt zich in 2023 vooral aan de bijzondere binnenkant. Eerst is het interieur van de laboratoria en kantoren op de verdiepingen aan de beurt. Later volgen de kelder en de begane grond.
2

Opvang Oekraïners in Kapel en Convict

Kapel & Convict in het Beatrixpark wordt een opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen. Er is plek voor 100 vluchtelingen voor de duur van twee jaar. Eind dit jaar zullen zij van de noodopvang verhuizen naar het pand aan de Prinses Irenestraat 19.
10

Kantoor- en wooncomplex Crossover bijna klaar

De eindsprint naar de oplevering van Crossover, in de buurt Kop Zuidas, is ingezet. Buiten legt de aannemer de laatste hand aan de gevel, voorzien van aluminium panelen waarop steenstrips zijn verlijmd. Binnen worden de details afgewerkt.
2

Bewonersplatform Zuidas stopt na 25 jaar

Na 25 jaar stopt het Bewonersplatform Zuidas, de koepel van bewoners- en belangengroepen. We spraken het bestuur over constructief meepraten, vliegen vangen met stroop en de eenvoud van een leefbare wijk. ‘De barricaden op kan altijd nog.’
1

David van Traa: ‘Je kunt niet zonder verbeelding’

Na zes jaar verruilt David van Traa, gemeentelijk directeur Zuidas, de gebiedsontwikkeling voor het onderwijs en de kunsten. Hoe is Zuidas veranderd? En hoe ziet hij de toekomst? ‘Er komt een moment dat de woeste stad binnendrijft.’

Veilig bouwen in een hoogstedelijk gebied, hoe doe je dat?

Om veilig te kunnen bouwen is ruimte nodig. Die is schaars in het gebied Zuidas. Toch hijsen we hier dagelijks lange en zware voorwerpen zoals damwanden, funderingspalen en gevelelementen. Hoe zorgen we dat het publiek veilig blijft?
2

Vrijdag de 13de, net zo veilig als donderdag de 12de

Vrijdag de dertiende, een dag vol risico’s vrezen sommigen. Zo niet Faisel Baboe en Mark Biere, die toezien op de veiligheid op de bouwplaatsen van respectievelijk Zuidasdok en Zuidas. ‘Fysieke veiligheid begint met sociale veiligheid.’
1

2022 maakte nieuwsgierig naar 2023

2022 was bovenal het jaar waarin de financiering van Zuidasdok rondkwam. Maar natuurlijk bouwden we ook gewoon door. Vooral aan woningen en aan een nieuw station Amsterdam Zuid. En de vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer diende zich aan.
8

Zuidas-maquette vernieuwd, bekijk de timelapse

Terwijl we vanwege corona dicht waren, kon maquettebouwer Adam Doyce Transue zich uitleven op vernieuwing van de maquette in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum. Kijk even mee. En kom vooral langs. Want goed nieuws: we zijn weer open.

Het onzichtbare hart van Zuidas

Minder graven, minder geluidshinder en een kwalitatief hoogstaande openbare ruimte. Dat was de reden voor de aanleg van de ‘integrale leidingentunnel’ in 2005. Nu heeft deze halve kilometer lange reuzenkabelgoot een nieuwe gemeentelijke beheerder.
2

We zaten vaak thuis, maar niet stil

Woningen, voorzieningen, het nieuwe station, een mooiere openbare ruimte. In de hoogste versnelling bouwden we door in Zuidas. Ondanks een tweede jaar thuiswerken. Met dank aan de mensen op de bouwplaatsen. Het jaar 2021 in vogelvlucht.
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten