skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
5

Weekendwerk 12-15 juli in beelden

Op vier locaties tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg werkten de mensen van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid (Boskalis, Mobilis en Van Gelder) in het weekend van 12-15 juli 2024 hard aan het meest noordelijke metrospoor. Een beeldverslag.

15 juli: A10 Zuid ’s avonds dicht voor spoedreparatie

Op 15 juli 2024 vanaf 20.30 uur is de A10 Zuid richting Schiphol/Rotterdam afgesloten vanwege een spoedreparatie. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en A9. Door werkzaamheden in het weekend is er schade aan de snelweg bij station Amsterdam Zuid.

Vervangen verkeerslichten kruising Europaplein

Tussen 20 en 26 juli 2024 vervangt de gemeente Amsterdam de verkeerslichten op de kruising Europaplein en President Kennedylaan. Deze zijn verouderd. Verkeersregelaars leiden het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen.
1

Fietspad Parnassusweg twee dagen eerder dicht

De werkzaamheden die we uitvoeren boven de Parnassusweg hebben meer impact op weggebruikers dan gedacht. Voor de veiligheid sluiten we het fiets- en voetpad al af vanaf donderdag 11 juli 2024, in plaats van zaterdag 13 juli.
6

Afsluiting Parnassusweg en stationsingang Zuidplein

Vanwege de vernieuwing van Station Amsterdam Zuid gaat de noordelijke stationsentree (Zuidplein) deze zomer drie keer op slot. De Parnassusweg wordt een week lang (deels) afgesloten. En er is meer hinder rond het station.
3

Fietspaden rond de Schinkelbrug: nu en straks

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer gaat in de tweede helft van 2024 van start. Daardoor verdwijnen enkele fietsroutes – soms tijdelijk, soms definitief. Uiteindelijk komt daar een snelle fietsverbinding over de Schinkel voor terug.
2

6 juli: minder metro’s door werk damwanden

Op zaterdag 6 juli 2024 rijden geen metro’s tussen station Amsterdam Zuid en de Amstelveenseweg. We brengen dan damwanden de grond in vlak bij de metrosporen. Er rijden wel pendelbussen tussen de twee metrostations.

Ask&GO geeft reisadvies tijdens afsluitingen A10 Zuid

Tussen eind juni en half december 2024 zijn de A10 Zuid en/of A4 acht weekenden afgesloten. Dat zorgt voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. Wilt u (nu al) een reisadvies? Vraag het Ask&GO. Of meld u aan voor gratis alerts.

Fietspad Amstelveenseweg stad-uit 6 weken dicht

Vanaf maandag 3 juni tot en met vrijdag 12 juli 2024 is het fietspad aan de westzijde van de Amstelveenseweg afgesloten in verband met diverse werkzaamheden. Fietsers worden omgeleid, voetgangers ondervinden weinig tot geen hinder.
5

Fietspad Jachthavenweg vanaf eind mei afgesloten

Vanaf woensdag 29 mei 2024 nemen we de Jachthavenweg in gebruik als bouwroute en bouwterrein voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. Fietsers leiden we om via het Piet Kranenbergpad of de Amstelveenseweg.
8

Afsluitingen Europaboulevard voor nieuw asfalt

Van 21 mei tot eind augustus 2024 werkt de gemeente Amsterdam aan de Europaboulevard. Delen van de rijbaan worden op verschillende momenten afgesloten om het asfalt te vernieuwen. Zo gaat de op- en afrit S109 meerdere keren dicht.
4

Hinder door vervanging verkeerslichten

Van maandag 13 t/m donderdag 16 mei 2024 is er verkeershinder op de kruising van de Parnassusweg en de Strawinskylaan. We vervangen dan de verouderde verkeerslichten door nieuwe. We zetten rijstroken af en zetten verkeersregelaars in.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 28
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten