skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

De Boelelaan is zo goed als klaar

Na ruim anderhalf jaar verkeershinder komen de werkzaamheden aan het oostelijk deel van de De Boelelaan binnenkort tot een einde. In deze periode is zowel onder als boven de grond hard gewerkt.
reizen

Aanpassing verkeerssituatie De Boelelaan Oost

De herinrichting van de De Boelelaan is bijna klaar. We zijn momenteel nog bezig met de laatste werkzaamheden. Vanaf 24 november verandert de bereikbaarheid. Stukje bij beetje geven we de straat weer terug aan de gebruikers.

Leuk of niet: opnieuw weekendwerk aan de De Boelelaan

Van vrijdag 20 oktober 20:00 uur tot en met zondag 22 oktober 22:00 uur zijn er werkzaamheden op de afslag van de De Boelelaan. Dat is ook het geval van vrijdag 27 oktober 19:00 uur t/m maandagmorgen 30 oktober 06:00 uur.

Nog 9 maanden werk aan de De Boelelaan

We zijn al een jaar bezig, maar af is de De Boelelaan niet. Er moet ook veel gebeuren. Om te beginnen dit weekend. Vanaf vrijdag 31 maart 23.00 uur werken we op de kruising Europaboulevard/De Boelelaan. Deze werkzaamheden duren tot maandag 3 april 05.00 uur. Maar dan zijn we er nog niet.

De Boelelaan is klaar voor de volgende bouwfase

In maart 2016 is begonnen aan de herinrichting van De Boelelaan tussen de Europaboulevard en de Beethovenstraat. Het toegenomen verkeer hinderde de doorstroming, het wegdek was verouderd, de riolering had behoefte aan groot onderhoud en de afwatering was gebrekkig. Inmiddels is de herinrichting toe aan de derde bouwfase. Deze duurt tot mei 2017.

Een make-over voor de De Boelelaan

We richten De Boelelaan Oost, tussen de Europaboulevard en de Beethovenstraat, opnieuw in. In juli en augustus vinden hiervoor voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanaf september 2016 sluiten we rijbanen af om de herinrichting mogelijk te maken. Het verkeer moet dan rekening houden met vertraging, zeker in de spits. Helaas, een noodzakelijk kwaad.
werken

5 vragen over werkzaamheden de De Boelelaan Oost

De gemeente werkt aan een betere bereikbaarheid voor bewoners en bedrijven in Zuidas. Een onderdeel daarvan is het opnieuw inrichten van de De Boelelaan, gelegen tussen de Europaboulevard en de Beethovenstraat. Projectmanager Anne Bijlmer vertelt wat het opnieuw inrichten precies inhoudt.
werken

Plan aanpak ‘De Boelelaan Oost’ goedgekeurd

De gemeenteraad heeft 16 december ingestemd met het plan voor de aanpak (uitvoeringsbesluit) van het oostelijk deel van de De Boelelaan, tussen de Europaboulevard en de Beethovenstraat. De voorbereiding van het werk start in februari met het kappen van bomen. Het grootste deel van de werkzaamheden start in de zomer van 2016. Begin 2018 moet het werk af zijn.
reizen

Nota van Uitgangspunten Herprofilering De Boelelaan Oost ter inzage

Zuidas moet bereikbaar blijven, ook in de toekomst. De gemeente Amsterdam werkt continue om de toegankelijkheid van kantoren, woningen en voorzieningen in het gebied te kunnen waarborgen.