skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
reizen

Reizen naar Zuidas in tijden van corona

Reis alleen als dat strikt noodzakelijk is. Dat blijft het devies, ook nu de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld. Waarmee moet u rekening houden als u toch per fiets of openbaar vervoer naar Zuidas komt?
reizen
2

Fietsenstalling Zuidplein na renovatie weer open

Nu het weer een beetje drukker wordt in Zuidas, heeft beheerder NS besloten om de stalling aan het Zuidplein te (her)openen. Het afgelopen jaar werd de stalling uitgebreid gerenoveerd en van een flinke update voorzien.
reizen

Mobiliteitsonderzoek levert data voor ander reisgedrag

Om Zuidas bereikbaar te houden, zijn investeringen nodig in de vervoersinfrastructuur. Denk aan Zuidasdok. Maar ook beïnvloeding van reisgedrag is een deel van de oplossing. Het Mobiliteitsonderzoek 2019 levert voor beide een schat aan informatie.
reizen
4

Funderingspalen voor delen nieuwe stationspassage gereed

Na vier dagen werk is het bouwcombinatie ZuidPlus gelukt om de paalfundering gereed te maken voor twee dakdelen van de Brittenpassage, de extra reizigerstunnel die onder station Amsterdam Zuid komt. Het werk verliep zo goed als probleemloos.
werken
5

Metamorfose station RAI voltooid

Hoewel het er voorlopig waarschijnlijk stil zal zijn, is de vernieuwing van station Amsterdam RAI nu eindelijk helemaal zichtbaar voor reizigers en publiek. In maart 2020 ging de nieuwe fietsenstalling al open, nu is de metamorfose compleet.
reizen

Eind mei 4 dagen werk aan station Amsterdam Zuid

In een vierdaags Pinksterweekend gaan we door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid, onderdeel van Zuidasdok. Van donderdagavond 28 mei tot dinsdagochtend 2 juni 2020 werken we aan de fundering voor twee dakdelen van een extra stationspassage. Bekijk de livestream vanaf donderdagavond.
werken
8

Meer laadplekken in parkeergarages hard nodig

Bedrijven kunnen de elektrische auto’s van hun medewerkers op te weinig plekken kwijt in Zuidas. Diederik Imfeld, projectmanager mobiliteit bij Green Business Club Zuidas, werkt aan meer laadpalen voor zijn participanten. Wat is het probleem?
werken
wonen
2

Q-Park werkt aan meer laadpunten

In de Q-Park-garage Mahler moet dit jaar een plein komen met zo’n honderd openbare laadplekken voor elektrische auto’s. Q-Park maakt daarbij gebruik van nieuwe apparatuur en digitale tools. Eenvoudig is het niet. ‘Je loopt tegen grenzen aan.’
werken
wonen
2

Alleen fietsenstalling Strawinskylaan open

Van de drie ondergrondse fietsenstallingen bij station Amsterdam Zuid is alleen stalling Strawinskylaan open. Die aan het Mahlerplein is gesloten. Ook de stalling onder het Zuidplein, die deze week heropend zou worden, blijft nog even dicht.
reizen
3

Weekend 14 maart: vervangend vervoer tram 5

In het weekend van 14 en 15 maart 2020 verwijdert hoofdaannemer VITAL de hoge perrons van de haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat. De twee tramhaltes worden in juli samengevoegd tot één nieuwe halte op een nieuwe locatie.
reizen
4

Fietsenstalling Zuidplein begin april weer open

Update 18 maart 2020: de opening wordt tot nader orde uitgesteld.
reizen
6

Nachtelijke afsluiting A10 Zuid richting Schiphol 21 februari

De A10 Zuid is van vrijdag 21 februari 23.00 uur tot zaterdag 22 februari 05.00 uur afgesloten in de richting van Schiphol. Dit is nodig vanwege werkzaamheden waarvoor de Schinkelbrug langdurig open moet staan.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 15
  9. Volgende