skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Vervangen verkeerslichten kruising Europaplein

Tussen 20 en 26 juli 2024 vervangt de gemeente Amsterdam de verkeerslichten op de kruising Europaplein en President Kennedylaan. Deze zijn verouderd. Verkeersregelaars leiden het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen.

Wint u de Zuidas Duurzaamheidsprijs 2024?

Heeft u of uw organisatie sinds oktober 2023 een duurzaamheidsinitiatief opgezet of afgerond dat het verschil maakt in Zuidas? Of kent u zo’n initiatief? Doe mee met de verkiezing van de Zuidas Duurzaamheidsprijs 2024. De inschrijving is geopend.

Multifunctioneel kantoorgebouw op Mahlerplein

Op het Gustav Mahlerplein, direct aan de zuidkant van station Amsterdam Zuid, komt een bijzonder kantoorgebouw: Mahler 1. Het is de eerste fase in de herontwikkeling van het ABN AMRO hoofdkantoor. In het gebouw komen meerdere functies samen.

Water in en brug over Ravelgracht

Weer een mijlpaal voor de toekomstige woonbuurt Ravel: de statige toegangsbrug naar de velden van AFC is klaar. De gracht die we eronder uitgroeven, staat inmiddels voor de helft vol met water. We werken nog aan de openbare ruimte eromheen.

Wat weet, vindt, merkt en verwacht u van ons?

Zo’n 60 procent van u staat positief tegenover de ontwikkeling van de wijk Zuidas, de vernieuwing van station Amsterdam Zuid en de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de A10 Zuid. Dit blijkt uit een onderzoek dat we lieten uitvoeren.
1

Kindercampus naar het hart van woonbuurt Ravel

In het najaar van 2025 verhuist de Kindercampus Zuidas naar een gloednieuw onderkomen, in het hart van de woonbuurt Ravel. De eerste palen voor het nieuwe gebouw – dat honderd meter westelijker komt dan het huidige – zijn inmiddels geslagen.

Fietspad Amstelveenseweg stad-uit 6 weken dicht

Vanaf maandag 3 juni tot en met vrijdag 12 juli 2024 is het fietspad aan de westzijde van de Amstelveenseweg afgesloten in verband met diverse werkzaamheden. Fietsers worden omgeleid, voetgangers ondervinden weinig tot geen hinder.
8

Afsluitingen Europaboulevard voor nieuw asfalt

Van 21 mei tot eind augustus 2024 werkt de gemeente Amsterdam aan de Europaboulevard. Delen van de rijbaan worden op verschillende momenten afgesloten om het asfalt te vernieuwen. Zo gaat de op- en afrit S109 meerdere keren dicht.
6

Sluiting van spoedeisende hulp locatie VUmc

De spoedeisende hulp van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, sluit op 27 mei 2024. Patiënten gaan voortaan naar de locatie AMC. Het VUmc opent een Specialistische Spoed Opvang voor patiënten die een beroep doen op de specialismen die het VUmc biedt.
4

Hinder door vervanging verkeerslichten

Van maandag 13 t/m donderdag 16 mei 2024 is er verkeershinder op de kruising van de Parnassusweg en de Strawinskylaan. We vervangen dan de verouderde verkeerslichten door nieuwe. We zetten rijstroken af en zetten verkeersregelaars in.

Veel werk aan Amsterdams wegennet in 2024

Amsterdam staat een jaar vol werkzaamheden aan wegen, bruggen en het spoor te wachten. Aan de zuidkant werkt Zuidasdok aan de bereikbaarheid. Elders gaan Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam aan de slag. ‘Dit jaar is nog relatief rustig.'
13

Veiliger oversteken Parnassusweg bij Gustav Mahlerlaan

Na verschillende klachten pasten we eind april 2024 de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers in de Parnassusweg aan. Zo verwijderden we de hekken op het voetpad, en voorkomt een nieuwe verkeerszuil dat auto’s over het fietspad kunnen keren.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 60
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten