skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

9 t/m 11 juni: opnieuw omleiding stationspassage

In de Minervapassage, de bestaande entree van station Amsterdam Zuid, vervangen we het dak. In de avond van 9 juni 2023 schuiven we een deel van het nieuwe dak op zijn plek. Van 9 t/m 11 juni geldt daarom opnieuw een omleiding in de passage.
2

9 juni: passage station Amsterdam Zuid krijgt nieuw dak

Vanaf vrijdagavond 9 juni 2023 is er spektakel bij station Amsterdam Zuid. We schuiven een reusachtig deel van het nieuwe dak voor de stationsentree – de Minervapassage – op zijn plek. Ook u kunt deze operatie live bijwonen. Meldt u zich aan.
8

Loodzwaar precisiewerk bij station Amsterdam Zuid

Tussen 5 en 14 augustus 2023 gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. Ook rijden er minder treinen. We schuiven dan twee dakdelen op hun plek voor de extra reizigerspassage van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Hoe doen we dat?
10

Parnassusweg-stad-in twee weekenden afgesloten

Vanwege bouwwerkzaamheden is de Parnassusweg richting stad afgesloten voor auto- en busverkeer in het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni 2023. In de zomer volgt een afsluiting voor autoverkeer stad-uit van ruim twee maanden.
1

Verhoging passage station Amsterdam Zuid gestart

Op 5 mei 2023 startten we met het vervangen van het dak van de huidige passage van station Amsterdam Zuid. Deze wordt in de toekomst veel hoger en breder dan nu. Daarom sloopten we nu een deel van het bestaande dak. Een beeldverslag.
6

Succesvolle bijeenkomst knooppunt Amstel

Op 5 april 2023 hebben we zo’n 75 bewoners, bedrijven en belangstellenden gesproken. Dat was heel waardevol; we hebben nu duidelijk in beeld welke onderwerpen belangrijk zijn. Die delen we graag in dit artikel.
6

5 tot en met 7 mei: omleiding Minervapassage

In het weekend van 5 t/m 7 mei 2023 geldt een omleiding in de Minervapassage, de bestaande reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid. De passage wordt in de toekomst veel hoger en breder dan nu, en daarom slopen we een deel van het bestaande dak.
2

Geslaagde betonstort vijfde dakdeel Brittenpassage

Op woensdag 12 april 2023 is het vijfde dakdeel van de nieuwe Brittenpassage gestort. De bijbehorende logistiek zorgde voor veel momenten van kort oponthoud op de Parnassusweg. Muziek en chocola zorgden voor afleiding tijdens het wachten.

120 betonwagens kruisen fiets- en voetpad Parnassusweg

Fietsers en voetgangers die op 12 april 2023 gebruikmaken van de Parnassusweg opgelet. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid zal er flinke hinder zijn van betonwagens. In de ochtendspits proberen we er ook iets leuks van te maken.

Werk in april aan nieuw station Amsterdam Zuid

Ook in april bouwen we verder aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. We brengen damwanden de grond in en storten beton voor het vijfde dakdeel van de extra reizigerspassage, de Brittenpassage.
7

5 april: bijeenkomst vernieuwing knooppunt Amstel

Op 5 april 2023 organiseren we twee inloopbijeenkomsten voor bewoners, bedrijven en belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de toekomstige vernieuwing van knooppunt Amstel door Zuidasdok. U bent van harte welkom.

Sloopwerkzaamheden op het Zuidplein dit weekend

Op zaterdag 4 maart 2023 verwijderen we een boombak op het Zuidplein, bij de Eduard van Beinumstraat. Het verwijderen van de boom eerder deze week ging geruisloos, maar nu moeten we onverwacht een paar uur met een sloophamer in de weer.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 20
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten