skip to main content

Alle artikelen

Gekozen filters:
werken
8

Meer laadplekken in parkeergarages hard nodig

Bedrijven kunnen de elektrische auto’s van hun medewerkers op te weinig plekken kwijt in Zuidas. Diederik Imfeld, projectmanager mobiliteit bij Green Business Club Zuidas, werkt aan meer laadpalen voor zijn participanten. Wat is het probleem?
werken
wonen
2

Q-Park werkt aan meer laadpunten

In de Q-Park-garage Mahler moet dit jaar een plein komen met zo’n honderd openbare laadplekken voor elektrische auto’s. Q-Park maakt daarbij gebruik van nieuwe apparatuur en digitale tools. Eenvoudig is het niet. ‘Je loopt tegen grenzen aan.’
reizen

LeasePlan brengt duurzame auto’s naar Zuidas

Het lijkt misschien tegenstrijdig. Hoe kan een bedrijf dat leeft van automobiliteit tegelijkertijd helpen met verduurzamen? LeasePlan wil dat zijn wagenpark in 2030 volledig duurzaam is. Met ‘Green Bonds’ en grote partijen Tesla’s bijvoorbeeld.
wonen

19 nieuwe bijenhotels in Zuidas

We bouwen aan 19 bijenhotels in Zuidas. Daarmee vervullen we een prijswinnend idee voor vergroening van Zuidas. De solitaire bij vervult de hoofdrol en eikenhout is het beste materiaal, vertellen de ontwerpers van de bijzondere hotels.
werken
2

EY-accountant Nathan Buijs controleert op 'duurzame impact'

Nathan Buijs had ook bij een hip, groen bedrijfje kunnen werken. ‘Qua imago was dat misschien goed geweest.’ Maar hij koos voor een werkplek op een van de vele verdiepingen van EY. Om op duurzaamheidsgebied een grotere impact te hebben, zegt hij.
werken
wonen

Hoogspanningsstation Zorgvlied, het lichtknopje van Zuidas

Duizenden mensen lopen en fietsen er dagelijks langs. Maar wat bevindt zich in die kleurige gebouwtjes bij de eindhalte van tramlijn 4? Er zoemt niets, flitst niets, beweegt niets en het ruikt niet vreemd. Een bezoek aan de stroombron van Zuidas.
werken
3

Amaliaplein krijgt drainagesysteem

Van 10 februari tot midden mei 2020 verbeteren we de waterhuishouding van het Amaliaplein. Het grondwater onder het plein staat te hoog waardoor het water minder goed wegstroomt dan verwacht. Er komt nu een extra drainagesysteem.
wonen
1

Stroom wordt steeds ingewikkelder

Het lijkt zo vanzelfsprekend als je je laptop inplugt: er komt stroom uit het stopcontact, je kunt aan het werk. Toch is goede stroomvoorziening een hele klus. En vooral om die zo te houden. Al helemaal in Zuidas.
werken
1

Accenture schaakt tegen afval

De koffieprut van Accenturemedewerkers is al jaren geen afval meer. ‘Dat worden oesterzwammen, koffiekopjes of boekjes’, zegt Boudewijn Hamersma, bij Accenture vooral bezig met facilitair en vastgoedmanagement.
werken
wonen
1

Gebied rond rechtbank wordt groen en levendig

We maken het gebied waar zich onder meer de rechtbank, jeugdzorginstelling Spirit en uitvaartcentrum Zuid bevinden levendiger en toegankelijker. Het college van B&W heeft daartoe op 17 december 2019 een principenota vastgesteld.
werken
1

Vergroening rond UMC gestart: de blauwe druiven zitten erin

Aan de Gustav Mahlerlaan is een strook van 400m2 voorzien van een bollenmix. Die komt in februari tot bloei. Het is het eerste werk dat is uitgevoerd als onderdeel van het winnende groene initiatief van bewoner Hinke Helder.
wonen
2

Bomen maken plaats voor voetballers AFC

Het goede nieuws is dat de voetballers hun eerste schreden op het nieuwe hoofdveld van AFC hebben gezet, het slechte nieuws dat tussen nu en 13 december 2019, 42 bomen gekapt worden voor de aanleg van twee andere velden. Wel komen er 60 bomen terug.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 11
  9. Volgende