skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen
2

Japanse Duizendknoop wordt geëlimineerd

Dat ‘íe welig tiert is een understatement. De Japanse Duizendknoop is, ondanks zijn onschuldige naam, een plantensoort die een spoor van vernieling kan achterlaten. Laurence Koetsier: ‘We moeten na verwijdering zelfs de grond laten reinigen.’
werken
1

Koudwatervrees voor hub-bezorgdienst van Hulshoff

Om de distributie-overlast in Zuidas te verminderen, bood verhuisbedrijf Hulshoff zich vorig jaar aan als bezorgings-hub voor participanten van Green Business Club Zuidas. Hoe staat het er nu voor?
werken
wonen
13

EBuurthubs in Zuidas, denkt u mee?

Zuidas wil graag, samen met de buurt, elektrisch deelvervoer aanbieden in eBuurthubs. Diederik Basta: ‘We roepen buurtbewoners op om hun mening te geven, zodat wij een eBuurthub op maat kunnen leveren.’
9

Deel polderdak verhuist van Zuidas naar De Pijp

Het groene deel van het allereerste polderdak ter wereld verhuist van Zuidas naar De Pijp. De Dakdokters bedachten in 2013 dit bijzondere dak, dat sindsdien Old School sierde. Directeur Friso Klapwijk: ‘Mooi dat het groen behouden blijft.’
wonen
1

Duurzaamheidsverslag Zuidas 2019 verschenen

Vanaf vandaag, 19 mei 2020, staat het achtste Duurzaamheidsverslag Zuidas online. Green Business Club Zuidas, Hello Zuidas en Amsterdam Zuidas publiceren hierin de belangrijkste initiatieven en acties op het gebied van duurzaamheid in 2019.
werken
8

Meer laadplekken in parkeergarages hard nodig

Bedrijven kunnen de elektrische auto’s van hun medewerkers op te weinig plekken kwijt in Zuidas. Diederik Imfeld, projectmanager mobiliteit bij Green Business Club Zuidas, werkt aan meer laadpalen voor zijn participanten. Wat is het probleem?
werken
wonen
2

Q-Park werkt aan meer laadpunten

In de Q-Park-garage Mahler moet dit jaar een plein komen met zo’n honderd openbare laadplekken voor elektrische auto’s. Q-Park maakt daarbij gebruik van nieuwe apparatuur en digitale tools. Eenvoudig is het niet. ‘Je loopt tegen grenzen aan.’
reizen

LeasePlan brengt duurzame auto’s naar Zuidas

Het lijkt misschien tegenstrijdig. Hoe kan een bedrijf dat leeft van automobiliteit tegelijkertijd helpen met verduurzamen? LeasePlan wil dat zijn wagenpark in 2030 volledig duurzaam is. Met ‘Green Bonds’ en grote partijen Tesla’s bijvoorbeeld.
wonen

19 nieuwe bijenhotels in Zuidas

We bouwen aan 19 bijenhotels in Zuidas. Daarmee vervullen we een prijswinnend idee voor vergroening van Zuidas. De solitaire bij vervult de hoofdrol en eikenhout is het beste materiaal, vertellen de ontwerpers van de bijzondere hotels.
werken
2

EY-accountant Nathan Buijs controleert op 'duurzame impact'

Nathan Buijs had ook bij een hip, groen bedrijfje kunnen werken. ‘Qua imago was dat misschien goed geweest.’ Maar hij koos voor een werkplek op een van de vele verdiepingen van EY. Om op duurzaamheidsgebied een grotere impact te hebben, zegt hij.
werken
wonen

Hoogspanningsstation Zorgvlied, het lichtknopje van Zuidas

Duizenden mensen lopen en fietsen er dagelijks langs. Maar wat bevindt zich in die kleurige gebouwtjes bij de eindhalte van tramlijn 4? Er zoemt niets, flitst niets, beweegt niets en het ruikt niet vreemd. Een bezoek aan de stroombron van Zuidas.
werken
3

Amaliaplein krijgt drainagesysteem

Van 10 februari tot midden mei 2020 verbeteren we de waterhuishouding van het Amaliaplein. Het grondwater onder het plein staat te hoog waardoor het water minder goed wegstroomt dan verwacht. Er komt nu een extra drainagesysteem.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 11
  9. Volgende