skip to main content

Alle artikelen

Gekozen filters:
reizen

Fietsen in de winter en kamperen in Zuidas

Kamperen op het Gershwinplein of Zuidassers bij de eerste nachtvorst verleiden om op de fiets naar het werk te gaan. Beide klinken onmogelijk en toch doen we het. Laat je deze week inspireren bij de zilverkleurige caravan op het Gershwinplein.
wonen
2

Meer hotels voor insecten in Zuidas

Eigenlijk wilden ze het idee indienen om overal takkenbossen in Zuidas neer te leggen. Maar uiteindelijk vielen Julie en haar vader Ton Wagemans in de prijzen met het idee voor meer insectenhotels. Met liefst rottend vlees.
werken
wonen
3

Zuidas gedeeltelijk rookvrij, ook na 'stoptober'

Het is weer tijd voor een maand zonder peuk. Een deel van Zuidas gaat een stuk verder. Sinds 1 oktober 2019 is een groot gebied rondom het Amsterdam UMC, de VU, de tandheelkundige opleiding ACTA en de Botanische Tuin Zuidas permanent rookvrij.
werken
wonen
10

'Meer groene wandelroutes in Zuidas'

Alle drie maken ze zich hard voor meer groen in Zuidas. Daarom waren Marian Heemskerk, José Apeldoorn en Edgar van Aggelen enthousiast toen ze hoorden dat hun initiatief wordt uitgevoerd: groene, bewegwijzerde wandelroutes door Zuidas.
5

Amsterdam UMC krijgt meer groen

Een beetje beduusd was Hinke Helder toen ze hoorde dat haar idee had gewonnen. ‘De stemming heb ik niet zo gevolgd. Maar ik vind het geweldig dat mijn initiatief om de omgeving rondom het Amsterdam UMC groener te maken nu tot leven komt.’
werken
wonen
2

Winnaars vergroening Zuidas bekend

Ruim 800 mensen stemden deze zomer op 7 ideeën die de Zuidas groener moeten maken. Dit zijn de winnende plannen: groen rondom Amsterdam UMC, een groene wandelroute mét bewegwijzering en het plaatsen van vijf insectenhotels.
werken
wonen
1

Laatste kans om te stemmen voor een groenere Zuidas

U kunt de hele zomer al stemmen op ideeën om Zuidas groener te maken. Velen gingen u al voor: de teller staat momenteel op 741 stemmers. Wilt u meebeslissen? Stem dan deze week nog. Vrijdag 23 augustus 2019 is de laatste kans.
werken

Edge Olympic: jongleren met keurmerken

Een gebouw hoog laten scoren op meerdere keurmerken is ingewikkeld. Voor kantoorgebouw Edge Olympic, op de hoek van de Amstelveenseweg en de Fred. Roeskestraat, jongleerde ontwikkelaar Edge Technologies met duurzaamheid, welzijn en circulariteit.
wonen
3

Wat meer rommeligheid in Zuidas

Stadsecoloog Bas Reussien wil de biodiversiteit van Zuidas verhogen door gevarieerde en inheemse begroeiing. ‘Als de hele voedselketen in balans is, voorkom je plagen van bijvoorbeeld muggen of eikenprocessierupsen.’
werken
1

Goed omgaan met warmte en koude uit de grond

Warmtepompen en warmte- en koude-opslaginstallaties zijn duurzaam en goedkoop. Maar alleen als alles goed op elkaar is afgestemd. En juist op dat punt valt nog wel wat te winnen, vertelt duurzame energieleverancier Engie.
wonen
2

De stad is een bufferzone voor insecten

Op veel plekken in de wereld gaat de biodiversiteit achteruit en dalen aantallen insecten dramatisch. Verrassend genoeg lijkt het in steden iets beter te gaan. Stadsecoloog Bas Reussien vertelt hoe dat zit in Zuidas.
werken
7

2Amsterdam geeft kantoren een tweede leven

Een tweede leven voor de voormalige Twin Towers, waar AkzoNobel en Stibbe tot 2016 kantoor hielden. Daaraan werkt herontwikkelingsspecialist Provast, samen met KCAP Architects & Planners, onder de naam 2Amsterdam. Duurzaamheid staat voorop.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 11
  10. Volgende