skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
reizen

Gaat de e-bike de verkeersdrukte in Zuidas ontlasten?

De helft van de werknemers in Zuidas die nu met OV of auto naar het werkt komt, zegt een e-bike te willen huren als die op Zuidas beschikbaar is. Dat is één van de uitkomsten van het fietsbelevingsonderzoek in Zuidas.
wonen

Wetenschappelijk bevestigd: hoe groener Zuidas, hoe gezonder

Bewoners van een woonwijk met meer groen leven langer en werknemers in een groen bedrijf zijn productiever. ‘Investeren in groen betaalt zich terug’, zegt Jolanda Maas, verbonden aan de VU.
werken

Polderdaken gaan Zuidas drooghouden

Wie in 2020 neerkijkt op Zuidas ziet 25 duizend m2 aan groen-blauwe daken. De zogenoemde ‘polderdaken’ houden regenwater vast en voeren het gefaseerd af. Dit voorkomt wateroverlast.
wonen

CEO's Zuidas kiezen voor elektrisch

Zeventien CEO’s tekenden tijdens het CEO ontbijt van Green Business Club Zuidas de Intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik. Voortaan geven zij de voorkeur aan elektrisch vervoer bij zakelijk taxigebruik.
wonen

Circulair centrum, buurthuis, restaurant en rooftopbar in ‘Circl’

Nu de voltooiing nadert, heeft ABN AMRO de officiële naam gepresenteerd van het gebouw dat tot dusverre bekend stond onder de werknaam ‘Paviljoen’. Op 5 september gaat ‘Circl’ open, zoals het gebouw officieel gaat heten.
werken
wonen

Duurzaamheid: aan de stand van Zuidas verplicht

Het vijfde Zuidas Duurzaamheidsverslag is gepresenteerd. Daarin staan tal van projecten en initiatieven die Zuidas in 2016 duurzamer hebben gemaakt. Het Paviljoen van ABN AMRO wordt het eerste circulaire gebouw van Nederland. Met plannen voor vier nieuwe Warmte Koude Opslagsystemen, huist in Zuidas straks één van de grootste batterijen van Nederland.
reizen

Fietsambassade CycleSpace naar Zuidas

Het Gustav Mahlerplein in Zuidas heeft sinds vrijdag 31 maart een nieuwe bewoner: CycleSpace, een organisatie die Amsterdam wereldwijd op de kaart moet zetten als voorloper van fietskennis en -innovatie.
reizen

Zuidas bouwt derde fietsparkeergarage

Het echte werk is begonnen. Op de Vijfhoek, het terrein aan de noordkant van het Zuidplein, is begin april groot materieel gearriveerd om funderingspalen en damwanden te plaatsen. Over een jaar moet hier een ondergrondse parkeergarage liggen, die plek biedt aan 3.500 fietsen.
wonen

Populieren Fred. Roeskestraat uit noodzaak gekapt

UPDATE: Vanwege het slechte weer van afgelopen weekend is de kap van deze bomen een week opgeschoven. Nieuwe planning is 25 maart. Snoei van de bomen aan de waterkant voor de woningen zit tot op heden niet in de planning.
wonen

Alles in gereedheid voor de boomvalk

Zullen ze er gaan broeden, de boomvalken? Dat is de grote vraag, nu op vrijdag 10 maart speciaal voor deze beschermde vogelsoort drie kunstnesten zijn geplaatst in het Gijsbrecht van Aemstelpark (Buitenveldert). We deden dat om een boomvalkpaar tegemoet te komen, dat in 2015 broedde in het bosje aan de Parnassusweg. Omdat daar gebouwd gaat worden, moesten de bomen wijken.
wonen

Nieuwe watervertragende groenstrook in Kop Zuidas houdt de voeten droog

Afgelopen maandag openden Robert Dijckmeester (Commercieel directeur Zuidas), Rolf Steenwinkel (Dagelijks Bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en Udo Kock (wethouder Water gemeente Amsterdam) de allereerste watervertragende groenstrook in Nederland. Met regenmachine – met dus kletsnatte pakken als gevolg – testten de heren de werking van de strook. De strook werd ontworpen door Cyrus Clark. We stelden hem een paar vragen.
wonen

Vraag van de week: wat betekent bomenkap voor luchtkwaliteit?

Het is niet zo dat we hier echt álles weten over Zuidas, maar we weten wel veel (al zeggen we het zelf). Daarom krijgen we iedere dag weer uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld autobereikbaarheid en parkeren, maar ook over bomenkap en muziek in de ondergrondse fietsparkeergarage. Onze communicatiemedewerker Cherie geeft antwoord.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 7
  4. 8
  5. 9
  6. 10
  7. 11
  8. Volgende