skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen
1

Stroom wordt steeds ingewikkelder

Het lijkt zo vanzelfsprekend als je je laptop inplugt: er komt stroom uit het stopcontact, je kunt aan het werk. Toch is goede stroomvoorziening een hele klus. En vooral om die zo te houden. Al helemaal in Zuidas.
werken
1

Accenture schaakt tegen afval

De koffieprut van Accenturemedewerkers is al jaren geen afval meer. ‘Dat worden oesterzwammen, koffiekopjes of boekjes’, zegt Boudewijn Hamersma, bij Accenture vooral bezig met facilitair en vastgoedmanagement.
werken
wonen
1

Gebied rond rechtbank wordt groen en levendig

We maken het gebied waar zich onder meer de rechtbank, jeugdzorginstelling Spirit en uitvaartcentrum Zuid bevinden levendiger en toegankelijker. Het college van B&W heeft daartoe op 17 december 2019 een principenota vastgesteld.
werken
1

Vergroening rond UMC gestart: de blauwe druiven zitten erin

Aan de Gustav Mahlerlaan is een strook van 400m2 voorzien van een bollenmix. Die komt in februari tot bloei. Het is het eerste werk dat is uitgevoerd als onderdeel van het winnende groene initiatief van bewoner Hinke Helder.
wonen
2

Bomen maken plaats voor voetballers AFC

Het goede nieuws is dat de voetballers hun eerste schreden op het nieuwe hoofdveld van AFC hebben gezet, het slechte nieuws dat tussen nu en 13 december 2019, 42 bomen gekapt worden voor de aanleg van twee andere velden. Wel komen er 60 bomen terug.
reizen

Fietsen in de winter en kamperen in Zuidas

Kamperen op het Gershwinplein of Zuidassers bij de eerste nachtvorst verleiden om op de fiets naar het werk te gaan. Beide klinken onmogelijk en toch doen we het. Laat je deze week inspireren bij de zilverkleurige caravan op het Gershwinplein.
wonen
2

Meer hotels voor insecten in Zuidas

Eigenlijk wilden ze het idee indienen om overal takkenbossen in Zuidas neer te leggen. Maar uiteindelijk vielen Julie en haar vader Ton Wagemans in de prijzen met het idee voor meer insectenhotels. Met liefst rottend vlees.
werken
wonen
3

Zuidas gedeeltelijk rookvrij, ook na 'stoptober'

Het is weer tijd voor een maand zonder peuk. Een deel van Zuidas gaat een stuk verder. Sinds 1 oktober 2019 is een groot gebied rondom het Amsterdam UMC, de VU, de tandheelkundige opleiding ACTA en de Botanische Tuin Zuidas permanent rookvrij.
werken
wonen
10

'Meer groene wandelroutes in Zuidas'

Alle drie maken ze zich hard voor meer groen in Zuidas. Daarom waren Marian Heemskerk, José Apeldoorn en Edgar van Aggelen enthousiast toen ze hoorden dat hun initiatief wordt uitgevoerd: groene, bewegwijzerde wandelroutes door Zuidas.
5

Amsterdam UMC krijgt meer groen

Een beetje beduusd was Hinke Helder toen ze hoorde dat haar idee had gewonnen. ‘De stemming heb ik niet zo gevolgd. Maar ik vind het geweldig dat mijn initiatief om de omgeving rondom het Amsterdam UMC groener te maken nu tot leven komt.’
werken
wonen
2

Winnaars vergroening Zuidas bekend

Ruim 800 mensen stemden deze zomer op 7 ideeën die de Zuidas groener moeten maken. Dit zijn de winnende plannen: groen rondom Amsterdam UMC, een groene wandelroute mét bewegwijzering en het plaatsen van vijf insectenhotels.
werken
wonen
1

Laatste kans om te stemmen voor een groenere Zuidas

U kunt de hele zomer al stemmen op ideeën om Zuidas groener te maken. Velen gingen u al voor: de teller staat momenteel op 741 stemmers. Wilt u meebeslissen? Stem dan deze week nog. Vrijdag 23 augustus 2019 is de laatste kans.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 11
  10. Volgende