skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:

119 nieuwe studentenwoningen in Kenniskwartier

De buurt Kenniskwartier krijgt er over een paar jaar 119 studentenwoningen bij. Woningcorporatie DUWO en de gemeente Amsterdam tekenden daarvoor op 9 november 2023 een overeenkomst. Er wordt nu gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp.

Duurzaamheidsprijs Zuidas uitgereikt

In een sfeervolle kantine van voetbalclub AFC is op 9 november 2023 voor de tweede keer de Duurzaamheidsprijs Zuidas uitgereikt. Een vakjury koos winnaars op zes verschillende thema’s. Daarnaast stemden zo’n duizend mensen voor de publieksprijs.
7

Antigraffiti testen voor station Amsterdam Zuid

We hebben tests uitgevoerd om te kijken welke coating en welk verwijderingsmiddel het beste werken tegen graffiti in het nieuwe station Amsterdam Zuid. We hebben een middel gevonden dat het beste voldoet aan onze eisen.
7

Sociale (ouderen)woningen Fred. Roeskestraat

Waar vroeger de British School of Amsterdam huisde, gaat woningcorporatie Eigen Haard twee vrijstaande gebouwen met sociale huur én ouderenwoningen bouwen. Op 28 september was er een informatieavond om de buurt bij te praten.

Aanbesteding woningen Kenniskwartier gestart

Op 2 oktober 2023 startte de aanbesteding voor een woningbouwproject in de buurt Kenniskwartier. Langs de toekomstige gracht de Jaddanbaikade en het Florence Pricehof komen circa 25 vrije sectorwoningen met op de begane grond ruimte voor horeca.
2

Opvang Oekraïners met drie maanden vertraagd

De opvang van circa 100 Oekraïense vluchtelingen in Kapel & Convict start rond april 2024, drie maanden later dan gepland. Vanwege de locatie in de Hoofdgroenstructuur moest de gemeenteraad expliciet instemmen met de verbouwing.

The Pulse razendsnel op hoogte dankzij prefab

The Pulse of Amsterdam ging in anderhalf jaar tijd van bouwkuip naar blikvanger in wording. Langs de A10 schoten de twee torens van het megaproject binnen de kortste keren als paddenstoelen de grond uit. Tijd voor een bouwupdate.
5

Aanleg Maurice Ravellaan nieuwe woonbuurt Ravel

Vanaf september 2023 werken we een jaar lang aan de entree van de nieuwe woonbuurt Ravel: de Maurice Ravellaan met plek voor voetganger, fietser en groen. Ook graven we een heuse gracht, compleet met brug naar de velden van AFC.

Allerlaatste puntjes op de i bij The Newton

Nog even en The Newton in Kop Zuidas wordt opgeleverd. Op de uitstraling en kwaliteit van het energiezuinige complex lijkt in geen enkel opzicht beknibbeld. ‘Hier komt echt vakmanschap aan te pas: dit is zeker geen standaard woningbouw.’
6

Grootste sociale woontoren Stepstone bijna af

Woontoren Stepstone, tot nu toe het grootste sociale woningbouwproject in Zuidas, bereikte in mei 2023 het hoogste punt. Begin 2024 nemen starters tot 28 jaar hun intrek in een van de 216 sociale starterswoningen. De bouw gaat zoals gepland.
8

Start bouw woontorens bij Beatrixpark

Achter de kantoren van AkzoNobel en Stibbe zijn we begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van twee woontorens. We brengen de komende tijd onder andere damwanden de grond in. De bouw start naar verwachting begin volgend jaar.
3

Stand van zaken in de buurt Kop Zuidas

In de buurt Kop Zuidas, het meest oostelijke deel van Zuidas, is veel tegelijk gaande. Aannemers werken aan nieuwe gebouwen, wij aan de openbare ruimte. Hoe staat het ervoor? Een overzicht van werkzaamheden en planningen.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 17
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten