skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
werken

Problemen metrobeveiliging mogelijk risico voor Zuidasdok

Het Parool berichtte deze week over problemen bij de Noord/Zuidlijn die gevolgen kunnen hebben voor Zuidasdok. De planning van Zuidasdok zou risico lopen. Wat is er aan de hand?
werken

Even voorstellen: ZuidPlus, de bouwers van Zuidasdok

Zuidasdok werd begin dit jaar gegund aan aannemer ZuidPlus. Het bedrijf stuurt in de piekperiode zo’n 1000 à 1500 medewerkers aan. Maar ook nu wordt er al veel werk verzet, vertelt omgevingsmanager Christine Davidse.
werken

Werkgebied Zuidasdok is klaar voor de bouwers

Al in 2012 begon projectorganisatie Zuidasdok met het obstakel vrij maken van het werkgebied van Zuidasdok. De hele operatie kostte zo’n 130 miljoen euro, maar door slim samenwerken met andere projecten is veel geld bespaard en overlast beperkt.
werken

Extra geluids- en veiligheidsmaatregelen voor Zuidasdok

Zuidasdok neemt aanvullende maatregelen om geluidsoverlast te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Bij de Rozenoordbrug over de Amstel komt een extra geluidscherm en bij het knooppunt de Nieuwe Meer een zwaardere vangrail. Met deze maatregelen verwachten we tegemoet te komen aan bezwaren die bij de Raad van State zijn ingediend tegen het Tracébesluit ‘Zuidasdok’.
werken

Ontheffing Wet natuurbescherming verleend voor Zuidasdok

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft aan Zuidasdok een ‘ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming’ verleend. Op de aanvraag van de ontheffing was één formele reactie (zienswijze) binnengekomen.  
werken

Perronkappen station Amsterdam Zuid: niet dicht, wel groen

Waarom krijgt het nieuwe station Amsterdam Zuid geen gesloten overkapping? Die vraag is diverse malen gesteld, onder meer tijdens de informatiebijeenkomsten over het project Zuidasdok.
werken

Bijna alle bezwaren tegen Zuidasdok ongegrond verklaard

De Raad van State heeft op 26 april uitspraak gedaan in de beroepsprocedure over het Tracébesluit en het Bestemmingsplan Zuidasdok. In totaal zijn de beroepen van zestien bezwaarmakers behandeld. De meeste zijn ongegrond verklaard. In de beroepen van drie bezwaarmakers moet Zuidasdok nadere uitleg geven over geluidshinder en de verkeersveiligheid. In deze drie zaken heeft de Raad van State een tussenuitspraak gedaan.
werken

Presentatie Zuidasdok 'the movie'

Eind februari is Zuidasdok gegund aan aannemerscombinatie ZuidPlus. Sindsdien zijn we op doorreis in het Amsterdamse -en daarbuiten- om een toelichting te geven op het project, de impact van de werkzaamheden en de maatregelen die we nemen om de impact te beperken. Heeft u de bijeenkomsten gemist? U kunt de presentatie nu ook vanuit huis bekijken.
werken

Drie bijeenkomsten Zuidasdok om buurt te informeren

Nu voor Zuidasdok een aannemer is geselecteerd en er meer bekend is over het project, willen we deze informatie natuurlijk graag met u delen. Daarom organiseren we in maart drie buurtbijeenkomsten waarin we een toelichting geven op het plan dat de aannemer heeft ingediend en waarin we uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.
werken
3

Kapvergunning Zuidasdok verleend

Er is een kapvergunning verleend voor de bomen in het projectgebied van Zuidasdok. Voor de realisatie van Zuidasdok moeten wij circa 14.400 kappen. Hoe nu verder?
werken

Start ambitieuze tender A10-strook in Kop Zuidas

In het deelgebied Kop Zuidas (tussen de RAI, de A10 en de Amstel) wordt op de strook langs de A-10 ontwikkeld. Die krijgt een gemengde bestemming van kantoren, woningen en voorzieningen.
reizen
werken
wonen

‘Zuidasdok is een reusachtig mooi én ingewikkeld project’

ZuidPlus heet de combinatie van bedrijven die Zuidasdok gaat bouwen. Peter den Dekker is de projectdirecteur. Hij leidde al sinds april 2015 het team dat de aanbieding maakte voor de realisatie. Nu mag ZuidPlus het winnende plan gaan uitvoeren. En wel in nauwe samenwerking met het projectbureau Zuidasdok, dat opdrachtgever is. ‘De verstandhouding is zo goed, dat we een vliegende start kunnen maken’, zegt Den Dekker.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 7
  4. 8
  5. 9
  6. 10
  7. 11
  8. 12
  9. Volgende