skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
reizen
werken
2

Bouwterrein aan Arnold Schönberglaan voor Zuidasdok

Op de Arnold Schönberglaan beginnen we eind juli met het inrichten van een bouwterrein voor het project Zuidasdok. Op 9 juli 2018 organiseren we hierover twee bijeenkomsten in De Nieuwe Poort.
reizen
1

Station Amsterdam Zuid krijgt twee extra sporen

Amsterdam Zuid wordt uitgebreid met twee extra treinsporen en een derde perron. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de forse groei van het aantal treinreizigers in de Amsterdamse regio.
reizen

Overnight closures A10 Zuid due to Soil Research

In preparation for the construction of the infrastructure project Zuidasdok, soil research is taking place on and along the A10 Zuid motorway. This means that some motorway lanes and access and exit ramps will need to be closed between 23.00 and 05.00 from Monday 4 June.
reizen
3

De Duivendrechtsepolder dotteren vanwege Zuidasdok

Wat hebben vogels, kikkers en dotterbloemen in de Duivendrechtsepolder te maken met het project Zuidasdok? Veel. Vanwege Zuidasdok hebben we sloten in de polder verbreed en verrijkt met onderwaterbermen en drassige oevers. De dotterbloemen komen eraan.
reizen
werken
4

Raad van State buigt zich opnieuw over bezwaren Tracébesluit Zuidasdok

De Raad van State buigt zich op 3 mei 2018 over twee bezwaren tegen het zogeheten Tracébesluit voor het project Zuidasdok. Vanwege de bezwaren is dit Tracébesluit nog niet onherroepelijk.
reizen
13

Station Amsterdam Zuid krijgt volop voorzieningen voor reizigers

Het aanbod aan voorzieningen en winkels in het nieuwe station Amsterdam Zuid wordt vergelijkbaar met dat van Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal. Alle winkels krijgen een invulling die past bij de kwaliteit en internationale allure van Zuidas en het nieuwe station.
werken

Verrassingen tijdens bouw Zuidasdok vermijden

U merkt er nog niet veel van, maar het werk aan Zuidasdok is al begonnen. Binnenskamers gebeurt nu wat we hoopten: tijdens het rekenen en tekenen komen kwesties aan het licht, die we kunnen oplossen voordat het werk buiten losbarst.
wonen
19

Bomen kappen en toch groener maken, hoe dan?

14400 bomen kappen, er niet meer dan 2500 tot 4000 voor terug planten en dan zeggen dat je 10 miljoen investeert in vergroening van Zuidas. Op de social media was de boot aardig aan. Leiden wij mensen om een niet-bestaande Zuidas-tuin?
werken
10

Burgerweeshuispad verdwijnt vanwege Zuidasdok

Door de aanleg van Zuidasdok gaat de verkeerssituatie op de Amstelveenseweg, ter hoogte van de A10, veranderen. Fietsers kunnen straks niet meer via het Burgerweeshuispad naar de Sporthallen Zuid, omdat dit pad wordt opgeheven.
werken
15

Eerste bomenkap voor Zuidasdok nadert

De bouw van Zuidasdok werpt zijn schaduw nu echt vooruit. Op 19 februari start de kap van de eerste bomen, circa 630 stuks. Voor Zuidasdok worden in totaal circa 14.400 bomen geveld.
werken
1

Uitgebreid meten ter voorbereiding van bouw Zuidasdok

We zijn al maanden bezig om het werkgebied van Zuidasdok exact in kaart te brengen. Ook brengen we op diverse plekken meetapparatuur aan, om tijdens de bouw over het gebied te kunnen waken. De bouw zelf begint in 2019.
werken

'Daklaan' uitgewerkt naar 'DokDakpark'

Een ecologische verbinding en een groene verblijfsoase die het oostelijk en westelijk deel van Zuidas met elkaar verbindt. Dat wordt het DokDakpark. Maar wacht eens: is dat niet hetzelfde als de Daklaan die niet doorgaat?
  1. Vorige
  2. 1
  3. 6
  4. 7
  5. 8
  6. 9
  7. 10
  8. 11
  9. 12
  10. Volgende