skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
3

Betonstort voor laatste dakdeel Brittenpassage

Opnieuw een mijlpaal voor de nieuwe reizigerspassage van station Amsterdam Zuid. Het intensieve bouwen aan het dak nadert zijn einde. We storten maar liefst 240 kuub beton voor het zevende en allerlaatste dakdeel van de nieuwe Brittenpassage.
10

Eén metrospoor dicht door verzakking

UPDATE 21 oktober 13.00 uur: Sinds begin van de middag van 21 oktober rijden de metro’s 50 en 51 weer vanaf station Amsterdam Zuid in de richting van Amsterdam Centraal en Gein. We monitoren de situatie nu permanent.
2

Eerste bezoekers Brittenpassage kijken hun ogen uit

Eindelijk was het zover, op 11 oktober 2023. Belangstellenden konden voor de allereerste keer een wandeling maken door de toekomstige Brittenpassage, de extra reizigerspassage die station Amsterdam krijgt. Een foto-impressie.
10

Graven, graven, graven voor extra stationspassage

Na jarenlang bouwen buiten blikveld is het ontgraven begonnen van de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Onder de A10, metro- en treinsporen halen we 50.000 kuub zand weg. En dat is een spectaculair gezicht.
24

Beelden van vlekkeloze schuifoperatie Amsterdam Zuid

Eindelijk was het woensdagavond 9 augustus 2023 zo ver: twee dakdelen voor de Brittenpassage, de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, schoven millimeter voor millimeter naar hun plek. Onder grote belangstelling van pers en publiek.
12

In beeld: opbouw schuifoperatie Amsterdam Zuid

Op 7 en 8 augustus 2023 is door tientallen bouwers hard doorgewerkt bij station Amsterdam Zuid. Alles wordt in gereedheid gebracht om twee enorme dakdelen voor de tweede reizigerspassage – de Brittenpassage – naar hun plek te schuiven. Kijk maar.
7

Fotoverslag: nat begin werk bij Amsterdam Zuid

Het werk aan de extra passage van station Amsterdam Zuid is zaterdagavond 5 augustus 2023 van start gegaan. We voeren het werk nu uit vanwege de relatieve stilte door de zomer. Al leek het voor de bouwers meer herfst. Een eerste foto-impressie.
7

Verdubbeling oprit S109 tijdens zomerwerk A10 Zuid

Gedurende de 8-daagse afsluiting van de A10 in augustus 2023 verdubbelen we de oprit van de S109. Tijdelijk gaat deze naar twee rijstroken zodat het verkeer beter kan doorstromen. Daarvoor sluiten we de oprit in de nacht van 5 op 6 augustus.
9

Start aanbesteding tunnel A10 Zuid

De aanbesteding voor de bouw van een snelwegtunnel in het centrum van Zuidas is gestart. We gaan de A10 deels ondergronds brengen om de uitbreiding van station Amsterdam Zuid mogelijk te maken. Het project is onderdeel van Zuidasdok.
2

Garage onder A10 Zuid verder gesloopt

We zijn bezig met de gedeeltelijke sloop van de oude Atrium-garage, onder de A10 Zuid. De sloop is nodig omdat precies hier de toegang komt van de extra stationspassage: de Brittenpassage. Het verwijderde beton wordt volledig hergebruikt.
18

Bent u klaar voor de 8-daagse A10 Zuid afsluiting?

Het is bijna zover: van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus gaan de A4 en de A10 Zuid vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI dicht. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Geldt dat ook voor andere Zuidassers?
4

A10 Zuid krijgt na zomerwerk flauwe bocht

Tussen 5 en 14 augustus 2023 gaan de A4 en A10 Zuid 8 dagen dicht. Daarna bouwen we de A10 terug met een kleine ‘slinger’ naar het zuiden. Zo ontstaat er ruimte voor de verbreding van het meest zuidelijke treinperron van station Amsterdam Zuid.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 6
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten