skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
reizen
1

Station Amsterdam Zuid krijgt twee extra sporen

Amsterdam Zuid wordt uitgebreid met twee extra treinsporen en een derde perron. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de forse groei van het aantal treinreizigers in de Amsterdamse regio.
reizen
13

Station Amsterdam Zuid krijgt volop voorzieningen voor reizigers

Het aanbod aan voorzieningen en winkels in het nieuwe station Amsterdam Zuid wordt vergelijkbaar met dat van Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal. Alle winkels krijgen een invulling die past bij de kwaliteit en internationale allure van Zuidas en het nieuwe station.
reizen
werken
10

Extra investeringen in station Amsterdam Zuid

Zuidasdok is van plan aanpassingen te doen in het ontwerp van het nieuwe station Amsterdam Zuid. Deze aanpassingen leveren in en om het station verbeteringen op voor de reiziger en eveneens wordt hiermee geanticipeerd op een mogelijke uitbreiding van het aantal sporen.
reizen

Meer reizigerscomfort op station Zuid

Het is soms gevaarlijk druk op station Zuid. Zuidasdok gaat dit probleem oplossen, maar de werkzaamheden beginnen niet eerder dan in 2019. Daarom neemt ProRail nu maatregelen om reizigers ook tot die tijd meer ruimte te geven.
werken

Perronkappen station Amsterdam Zuid: niet dicht, wel groen

Waarom krijgt het nieuwe station Amsterdam Zuid geen gesloten overkapping? Die vraag is diverse malen gesteld, onder meer tijdens de informatiebijeenkomsten over het project Zuidasdok.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4