skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

5

Weekendwerk 12-15 juli in beelden

Op vier locaties tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg werkten de mensen van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid (Boskalis, Mobilis en Van Gelder) in het weekend van 12-15 juli 2024 hard aan het meest noordelijke metrospoor. Een beeldverslag.
1

Fietspad Parnassusweg twee dagen eerder dicht

De werkzaamheden die we uitvoeren boven de Parnassusweg hebben meer impact op weggebruikers dan gedacht. Voor de veiligheid sluiten we het fiets- en voetpad al af vanaf donderdag 11 juli 2024, in plaats van zaterdag 13 juli.
2

7-weekse monsterklus boven Parnassusweg

Op 6 juli 2024 begon een grote operatie boven de Parnassusweg. We slopen een deel van een bestaand metroviaduct, om vervolgens een heel nieuw viaduct terug te bouwen. Een monsterklus, waar we 24 uur per dag en 7 dagen per week aan doorwerken.
14

Een metrospoor verhogen, hoe doe je dat?

Vanaf zaterdag 6 juli 2024 werken we 7 weken lang 24 uur per dag in en rondom station Amsterdam Zuid. We verhogen in die periode onder andere het spoor en perron van de metrolijnen 50 en 51 richting Isolatorweg. Hoe gaat dat in zijn werk?
6

Afsluiting Parnassusweg en stationsingang Zuidplein

Vanwege de vernieuwing van Station Amsterdam Zuid gaat de noordelijke stationsentree (Zuidplein) deze zomer drie keer op slot. De Parnassusweg wordt een week lang (deels) afgesloten. En er is meer hinder rond het station.
3

Maak live kennis met ons werk deze zomer

Voor Zuidasdok betekent zomer geen vakantie, maar hard werken. Wilt u live meemaken wat we allemaal doen? Loop dan mee met een van de wandelingen langs het werk. Kom langs in onze ‘pipowagen’. Of schrijf u snel in voor een zeer speciaal inkijkje.
3

12-15 juli: A10 Zuid dicht richting Schiphol

Van vrijdag 12 tot maandag 15 juli 2024 is de A10 Zuid dicht in de richting A4 Schiphol, vanaf knooppunt Amstel tot en met afrit S108 Amsterdam Oud Zuid. We werken aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.
2

6 juli: minder metro’s door werk damwanden

Op zaterdag 6 juli 2024 rijden geen metro’s tussen station Amsterdam Zuid en de Amstelveenseweg. We brengen dan damwanden de grond in vlak bij de metrosporen. Er rijden wel pendelbussen tussen de twee metrostations.
2

24 juni: extra inloopbijeenkomst zomerwerk

Op maandag 24 juni 2024 is er een extra inloopbijeenkomst over de werkzaamheden van Zuidasdok vanaf de zomer. U bent welkom in ons informatiecentrum, tussen 18.00 en 19.00 uur. Eerder kondigden we al twee bijeenkomsten aan op dinsdag 25 juni.
4

Bouwen aan de ‘zomerdoorbraak’ van de Brittenpassage

In 2027 zetten we een grote stap in de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Dan opent de extra reizigerstunnel, de Brittenpassage. Die is grotendeels al uitgegraven. In de zomer doen we het laatste stuk, met de ‘doorbraak’ als kers op de taart.
21

Zo gaat de nieuwe Brittenpassage eruitzien

Begin 2027 opent de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage. Technisch Manager Station Marianne van Lochem en haar team hebben over alles nagedacht: van de materiaalkeuze tot de locatie van de poortjes.

Ask&GO geeft reisadvies tijdens afsluitingen A10 Zuid

Tussen eind juni en half december 2024 zijn de A10 Zuid en/of A4 acht weekenden afgesloten. Dat zorgt voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. Wilt u (nu al) een reisadvies? Vraag het Ask&GO. Of meld u aan voor gratis alerts.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 14
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten