skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
werken
4

Ambitieuze inzendingen voor ontwikkeling kavel in Kenniskwartier

We weten nog niet hoe het gebouw eruit komt te zien dat moet verrijzen naast Hourglass en station Amsterdam Zuid. Dat het spectaculair wordt, weten we intussen wel. Er hebben zich meerdere partijen gemeld voor de ontwikkeling van de kavel 2A.

RAI gaat Hal 5 uitbreiden

RAI gaat de hal aan de kant van de Wielingenstraat uitbreiden. Op 13 maart 2019 zijn de voorbereidingen gestart. De hal krijgt onder meer een nieuwe glazen gevel. Voor de hal komt een groenstrook die het parkeerterrein scheidt van het voetpad.
reizen
2

‘Zuidas-werknemers willen flexibeler reizen’

Zuidas-nieuwkomer Breikers geeft werkgevers advies over hun ‘mobiliteitsbeleid’. De belangrijkste tip van Breikers-directeur Rein Aarts: ‘Vraag eens aan werknemers of zij anders naar hun werk zouden willen reizen.’
1

Uitvoeringskaarten 2019 voor Zuidas en Zuidasdok

Elk jaar maken we een kaart van alle uitvoeringsprojecten in Zuidas in dat lopende jaar. In 2019 werken we aan 27 projecten die te maken hebben met het vastgoed in Zuidas en 21 projecten die vallen onder de infrastructuur.
werken

Hoogste punt voor nhow Amsterdam RAI hotel

U kon er al enige tijd bijna niet omheen: het nhow Amsterdam RAI hotel is een blikvanger van jewelste. Aannemer Pleijsier Bouw bereikte onlangs de hoogte van 91 meter. Inderdaad, het hoogste punt.
reizen

Start aanbesteding MaaS-dienst Zuidas

Het is zover: bedrijven kunnen zich inschrijven voor de pilot Mobility as a Service (MaaS) in Zuidas. We zoeken een partij die samen met betrokken werkgevers snel een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor de auto weet te realiseren.

8 februari 2019: informatiebijeenkomst nieuwe rechtbank

Aan de Parnassusweg verrijst de nieuwe rechtbank. Op het plein daarvoor komt een fraai kunstwerk. Wilt u er meer over weten? Kom dan op vrijdag 8 februari 2019, van 15.45 tot 18.00 uur naar de Rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 220.
14

U vond nogal wat van ons in 2018

Velen namen in 2018 de moeite om hun mening over ons te geven. Sommigen complimenteerden ons of gaven advies. Daar werden we vrolijk van. Voor anderen deugden we niet. Soms, maar niet altijd natuurlijk, werden we ook daar vrolijk van.
werken
1

Brie wat? BREEAM, duurzaamheid in een label

Amsterdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat geldt zeker ook voor Zuidas. Om te mogen bouwen of ontwikkelen in Zuidas telt duurzaamheid mee als selectiecriterium. De BREEAM-score (spreek uit: brie-am) is een belangrijk instrument.
2

Amsterdam UMC Imaging Center nadert voltooiing

Het is ronduit spectaculair om in het nieuwe gebouw aan de Van der Boechorststraat rond te lopen. Hier wordt een medisch onderzoeks- en behandelcentrum neergezet dat zijn weerga niet kent: het Amsterdam UMC Imaging Center.

Wat we deden in de eerste helft van 2018

Misschien kent u het gevoel: hard gewerkt, maar wat heb ik nou gedáán? Wij ook. Totdat we onze eigen rapportage maakten over het eerste half jaar van 2018. Bést veel gedaan. De Amsterdamse gemeenteraad behandelde de rapportage op 21 november.

29-30 november: congres VU en Zuidas

Onder de titel ‘Brains, Buildings and Business’ organiseert de Vrije Universiteit een tweedaags congres over de relatie tussen VU en Zuidas. Samen vormen ze steeds meer het economisch kenniscentrum van het metropoolgebied Amsterdam.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8
 8. 9
 9. 10
 10. 12
 11. Volgende