skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

werken

Daktuinen Terrace Tower gereed

Deze week zijn de bomen opgetakeld naar de daktuinen van Terrace Tower. Meer groen maakt Zuidas aantrekkelijker voor nieuwe bedrijven en draagt bij aan de gemeentelijke ambitie om dit gebied te verduurzamen en te vergroenen.
wonen
14

Rechter doet uitspraak over Oldschool

Op de plek van Oldschool aan de Gaasterlandstraat in Kop Zuidas wil de gemeente woningen bouwen. Om hiervoor ruimte te maken, zou het gebouw Oldschool gesloopt moeten worden. Erfgoedvereniging Bond Heemschut wil het gebouw vanwege de karakteristieke kenmerken juist behouden, en heeft hiervoor een monumentenstatus aangevraagd. De gemeente heeft echter besloten de school niet aan te wijzen als monument. De Bond Heemschut heeft hiertegen beroep aangetekend. Op 9 juli 2021 heeft de rechtbank dit beroep ongegrond verklaard.
wonen
2

1 juni ontvangt Zuidoever eerste bewoners

Na een bouwproces van twee jaar maakt Zuidoever zich op voor de eerste bewoners. ‘Ik vond het bouwen erg leuk, maar ik kijk er nog meer naar uit om de bewoners te ontvangen. Daar doe je het voor’, zegt locatiemanager Barbara Voermans.
werken

Vier partijen geselecteerd voor kavel A10-strook Kop Zuidas

Na een voorselectie zijn op 21 juni vier ontwikkelaars uitgenodigd om mee te doen aan de definitieve selectie voor het ontwikkelen een van de kavels langs de A10 in Kop Zuidas (de oostelijke punt van Zuidas). Het nu nog onbebouwde deel van Kop Zuidas wordt een duurzame, groene wijk met moderne kantoren en een verscheidenheid aan woningen en voorzieningen. De ontwikkeling van de kavel langs de A10 is daarin een belangrijke stap.