skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

The Pulse razendsnel op hoogte dankzij prefab

The Pulse of Amsterdam ging in anderhalf jaar tijd van bouwkuip naar blikvanger in wording. Langs de A10 schoten de twee torens van het megaproject binnen de kortste keren als paddenstoelen de grond uit. Tijd voor een bouwupdate.
4

Nieuwe subsidieregeling cultuurevents Zuidas

Een filmfestival, theatervoorstelling of concert organiseren in Zuidas? Een nieuwe subsidieregeling voor culturele evenementen maakt het mogelijk. Zowel particulieren als professionele organisatoren kunnen heel het jaar door een aanvraag doen.
8

De A10 Zuid gaat dicht, kom kijken waarom

Op zaterdagavond 5 augustus 2023 start de afsluiting van de A10 Zuid, richting Utrecht en Hengelo. Wilt u weten wat er gaande is? Kom dan kijken naar de werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Of doe mee met een (of meer!) van de andere activiteiten.
3

Alles draait om samenwerking in het RDC ADORE

Het Research & Diagnostiek Centrum ADORE bereikte in juni het hoogste punt. Vanaf 2025 vindt in dit gebouw van het Amsterdam UMC vernieuwend onderzoek en diagnostiek plaats op het snijvlak van kanker en hersenziekten. We namen er een kijkje.

Invulling pocketpark naast PI59 stap dichterbij

De Prinses Irenebuurt sprak zich begin 2023 in twee digitale inspraakrondes uit over de inrichting van het parkeerdak van PI59 en het naastgelegen straatje. Worden het planten en bloemen, een jeu de boulesbaan of toch een basketbalveld?
5

Standplaats traumahelikopter verhuist uit Zuidas

De standplaats voor de traumahelikopter van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, verhuist per 19 juli 2023 naar het Westelijk Havengebied. Het platform op het dak van het VUmc blijft voorlopig behouden, maar er zal veel minder op gevlogen worden.

De Zuidas Zomer Keet moet je meemaken

Vanaf 20 juli 2023 staat de Zuidas Zomer Keet weer op het Gustav Mahlerplein. Daar vertellen we u alles over de zomerwerkzaamheden bij station Amsterdam Zuid, maar er is veel meer: rondleidingen, workshops en ritjes in een tuktuk. Kom vooral langs!
4

Circl gaat door als online platform

Op 2 juni 2023 stopte Circl met de programmering en zalenverhuur in het duurzame paviljoen aan het Gustav Mahlerplein. Online zet Circl juist een stap extra naar een circulaire economie. Restaurant en rooftopbar blijven wel open.

Een verrassend ommetje langs water in Zuidas

Ook in Zuidas is waterbeheer een uitdaging. Zo stond de reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid al eens blank. Maar er zijn ook leuke verrassingen. Zoals een mini-polder, hartje Zuidas. Meer weten? Wandel dan het Ommetje Water, een audiotour.
3

Denk (weer) mee over pocketpark naast PI59

Vanaf 1 mei 2023 kan de buurt verder meedenken over het pocketpark tussen PI59 en advocatenkantoor Freshfields. Tijdens de inspraakronde in maart bleken groen, sport en spel populair. Daar willen we nu dieper op ingaan. Swipet u weer mee?
1

Het VU Hoofdgebouw bestaat 50 jaar

50 jaar geleden, op 12 april 1973, ging aan de De Boelelaan 1105 het Hoofdgebouw van de VU open. Met een oppervlak van zo’n 9 hectaren was het een van de grootste en hoogste gebouwen van Amsterdam. Van Zuidas was nog geen spoor te bekennen.
7

Omgevingsvergunning CubeHouse ligt ter inzage

Voor de realisatie van CubeHouse is toestemming gegeven om van het geldende bestemmingsplan af te wijken. Op 5 april 2023 is een vergunning verleend, die zes weken ter inzage ligt. Spoedig wordt ook de bouwvergunning aangevraagd.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 45
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten