skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

5

Sluiting van spoedeisende hulp locatie VUmc

De spoedeisende hulp van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, sluit op 27 mei 2024. Patiënten gaan voortaan naar de locatie AMC. Het VUmc opent een Specialistische Spoed Opvang voor patiënten die een beroep doen op de specialismen die het VUmc biedt.
1

Groene ontmoetingsplek Kop Zuidas in de maak

De bebouwing van de laatste twee kavels in Kop Zuidas laat nog even op zich wachten. Met hulp van bewoners maakten wij twee ontwerpvoorstellen voor een tijdelijke inrichting. Die presenteerden we tijdens een informatieavond op 23 april 2024.
6

‘Ceci’, 25 appartementen naast Stepstone

Naast de 216 starterswoningen van Stepstone verrijst Ceci, een complex van 25 vrijesector appartementen met een minimumgrootte van 70 vierkante meter. Op de begane grond komen commerciële voorzieningen. Ceci moet eind 2026 klaar zijn.
8

Campusplein VU ondergaat metamorfose

Van stenen lappendeken naar groene oase. Het campusplein van de VU ondergaat momenteel een metamorfose, die van het plein weer het hart van de campus moet maken. ‘De opdracht was het plein aantrekkelijker maken. Dat is niet zo moeilijk.’

The Pulse razendsnel op hoogte dankzij prefab

The Pulse of Amsterdam ging in anderhalf jaar tijd van bouwkuip naar blikvanger in wording. Langs de A10 schoten de twee torens van het megaproject binnen de kortste keren als paddenstoelen de grond uit. Tijd voor een bouwupdate.
6

Standplaats traumahelikopter verhuist uit Zuidas

De standplaats voor de traumahelikopter van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, verhuist per 19 juli 2023 naar het Westelijk Havengebied. Het platform op het dak van het VUmc blijft voorlopig behouden, maar er zal veel minder op gevlogen worden.
1

Het VU Hoofdgebouw bestaat 50 jaar

50 jaar geleden, op 12 april 1973, ging aan de De Boelelaan 1105 het Hoofdgebouw van de VU open. Met een oppervlak van zo’n 9 hectaren was het een van de grootste en hoogste gebouwen van Amsterdam. Van Zuidas was nog geen spoor te bekennen.

Buurtparkje met lichtkunstwerk feestelijk geopend

Het vernieuwde Europaplein-Oost is donderdag 17 november feestelijk geopend. Een echte ontmoetingsplek voor de buurt, met veel groen en een nieuwe speelplek. Het lichtkunstwerk Virtual Fountains brengt het plein ’s avonds tot leven.
13

17 november: opening Europaplein-Oost

Het Europaplein-Oost is heringericht. Zonder slag of stoot ging dat niet: afstemmen met omwonenden, hobbels bij het ontwerpen en de aanleg. Maar het resultaat mag er zijn. Kom naar de feestelijke opening, op donderdag 17 november 2022.
1

Herfstig en geslaagd openluchtconcert op Mahlerplein

Vijf straten en pleinen in de buurt Kenniskwartier krijgen de naam van vrouwelijke componisten. Het openluchtconcert op 15 september 2022 was een ode aan een aantal van hen. Ondanks het herfstachtige weer was het genieten op het Mahlerplein.

Cinefielen opgelet: World Cinema Amsterdam in Rialto VU

Na een periode van corona-restricties gaat filmhuis Rialto VU nu écht los. Van 20 tot en met 27 augustus 2022 is het de hoofdlocatie van World Cinema Amsterdam, het jaarlijkse festival met internationale films van vaak jonge regisseurs.
6

OBA NEXT toch niet naar Zuidas

De innovatieve en inspirerende leer- en ontwikkelplek OBA NEXT komt toch niet naar Zuidas. Dit blijkt uit het coalitieakkoord dat het nieuwe gemeentebestuur op 25 mei 2022 presenteerde. De ontwikkeling vindt plaats in stadsdeel Zuidoost.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten