skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

wonen

Verkoop woongebouw SUD van start

De verkoop van 45 energiezuinige koopappartementen in het woongebouw SUD is op 14 maart van start gegaan. Jelle de Groot van ontwikkelaar COD is enthousiast over de woningen zelf en over de ligging: in Kop Zuidas, met een uitstekende bereikbaarheid.
reizen
1

Veel werkzaamheden op stapel in Kop Zuidas

Drie bouwprojecten gaan binnenkort van start in Kop Zuidas: het hoofdkantoor van Suitsupply, het appartementencomplex SUD en de vestiging van zorginstelling Cordaan. Volgend jaar komt daar nog het complex Crossover bij.
wonen

Concept bestemmingsplan Kop Zuidas besproken met bewoners

Hoe ziet het concept bestemmingsplan Kop Zuidas er uit en welke ideeën uit de buurt zijn daarin meegenomen? Zo’n 35 belangstellenden kwamen woensdagavond 20 september naar Old School om zich hierover te laten informeren en om te reageren.
wonen

Praat mee over het Bestemmingsplan Kop Zuidas

Woensdag 20 september is er een informatiebijeenkomst over het concept bestemmingsplan voor het deelgebied Kop Zuidas. Tot 12 oktober kunt u schriftelijk reageren.
wonen

Gezocht: mooie pleinnaam voor in Kop Zuidas

INZENDINGEN GESLOTEN – In Kop Zuidas ontwikkelen wij een nieuwe stukje Zuidas. Het is hier nu nog grotendeels niemandsland en daarom heeft nog niet alles een naam. Voor een plein dat binnenkort wordt aangelegd zijn wij met spoed op zoek naar een goede naam. Gaat u de uitdaging aan?
wonen

Kop Zuidas-gesprekken: een deel staat vast, maar wij zoeken de ruimte

Wat is nodig om van Kop Zuidas een fijne buurt te maken? Die vraag stond donderdag 13 maart centraal tijdens het tweede Kop Zuidas-gesprek. De bijeenkomst was een vervolg op het eerste gesprek een maand geleden. Met zo’n vijfentwintig deelnemers diepten we drie thema’s verder uit.
werken

Bont gezelschap bij Kop Zuidas-gesprekken

Buurtgerichte voorzieningen. Rust, groen en ruimte, maar ook levendigheid op het plein. Voorkom massaliteit, waarborg kleinschaligheid. Overzichtelijke en fijne routes om te wandelen, prettige plekken om te spelen en elkaar te ontmoeten. Goede verkeerscirculatie en oplossingen voor parkeren. Beperken van hinder tijdens de uitvoering en heldere communicatie hierover.
wonen

Start ‘Kop Zuidas-gesprekken’ met de omgeving

De komende jaren ontwikkelen we Kop Zuidas, het gebied in het noordoosten van Zuidas, tot een duurzame en levendige buurt. Daar willen we graag samen over praten: gemeente, bewoners, bedrijven en gebruikers van het gebied (zoals studenten en bezoekers). Projectmanagers Frank Karssing en Jouke Eppenga vertellen erover.
wonen

Zuidas: niet alleen een woonwijk voor de rijken

Zuidas staat bekend als de moderne, zakelijke en internationale wijk van Amsterdam. Wat minder mensen weten, is dat het steeds meer een aantrekkelijke woonplek wordt, en niet alleen voor expats en welgestelden. In de media en op social media was daar afgelopen weken al flink discussie over.
wonen

Nieuwe watervertragende groenstrook in Kop Zuidas houdt de voeten droog

Afgelopen maandag openden Robert Dijckmeester (Commercieel directeur Zuidas), Rolf Steenwinkel (Dagelijks Bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en Udo Kock (wethouder Water gemeente Amsterdam) de allereerste watervertragende groenstrook in Nederland. Met regenmachine – met dus kletsnatte pakken als gevolg – testten de heren de werking van de strook. De strook werd ontworpen door Cyrus Clark. We stelden hem een paar vragen.
wonen

Droge voeten houden in Zuidas. Wat kunnen we doen?

Groen in de openbare ruimte is niet alleen mooi en fris, het is misschien wel dé oplossing om droge voeten te houden in de stad. Daarom leggen wij – de gemeente Amsterdam en Waternet – in de nieuwe woonwijk Kop Zuidas een zogenoemde watervertragende groenstrook aan. Deze groenstrook vangt regenwater tijdelijk op en zorgt voor een goede afvoer.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3