skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen

Bovenop zeven torens in Zuidas

Ook zo jaloers op het uitzicht dat CEO’s van advocaten- en bankkantoren hebben wanneer ze vanuit hun Zuidas-boardrooms naar buiten kijken? Of buitenlandse bezoekers vanuit hun ‘executive suites’ van hun hotel? Niet doen, sta erboven. En wel op 25 maart, tijdens Open Toren Dag. Zeven kantoren in Zuidas stellen hun daken en hoogste verdiepingen voor u open.
wonen

Zuidasbewoner Rosemarie: ‘Ik mis hier nog een supermarkt’

Zuidasbewoner en ondernemer/journalist Rosemarie van der Ham (52) woont sinds september 2016 in Summertime, een van de allernieuwste woongebouwen in Zuidas. Wellicht kent u het want het valt op door de knalroze balkonnetjes. Zoals alle nieuwe Zuidasbewoners wordt Rosemarie door ons verwelkomt met een kaart en een welkomstcadeautje. Deze keer overhandigt Natasja Zak van Stadsdeel Zuid dit persoonlijk en maakt zij meteen van de gelegenheid gebruik om Rosemarie te vragen naar haar verwachtingen en ervaringen als bewoner van de wijk Zuidas.
wonen

Steun voor varkens en boomvalken

Met financiële steun van de Zuidas hebben scharrelvarken Betsy en haar familie hun tijdelijke verblijf in het bosje langs de Parnassusweg verlaten. De familie Bofkont, eigenaren van de varkens, en de Zuidas kwamen vorige week tot overeenstemming. Ook voor het boomvalkechtpaar dat er in 2015 heeft gebroed, is een oplossing bedacht.
wonen

Een zaterdag in Zuidas? Zo gek nog niet

Met Zuidas wordt het nog weleens wat. Althans, als het aan ons ligt. Er wordt veel geïnvesteerd, zodat het een gebied wordt waar het niet alleen fijn werken en wonen is, maar waar ook niet-Zuidassers naartoe gaan. Gewoon omdat het kan. Onze zogenaamde ‘plintenmanager’ zorgt ervoor dat op de begane grond (de ‘plinten’) van de Zuidasgebouwen winkels, horeca en andere initiatieven komen die ervoor zorgen dat u op een vrije zaterdag op station Amsterdam Zuid uitstapt en een dagje in Zuidas komt doorbrengen.
reizen

Dwars door bouwplaats en de parkeergarage heen fietsen en wandelen

Vanaf woensdag fietst en wandelt u op de Parnassusweg dwars door de bouwplaats heen en door de nieuwe parkeergarage. Een nieuwe oplossing voor fietsers en wandelaars met elkaar bedacht en uitgevoerd door bouwcombinatie Dura Vermeer en de Nijs.
wonen

Ruim baan voor woningbouw in Zuidas

In vierkante meters uitgedrukt komen er vanaf nu in Zuidas twee keer zoveel woningen bij als kantoren. Zuidas groeit hiermee uit tot een levendige stadswijk van Amsterdam met internationale allure. Dit is te lezen in de Visie Zuidas 2016 die door de Amsterdamse gemeenteraad is vastgesteld.
wonen

Waterlek Strawinskylaan in Zuidas gedicht

Het fietspad van de Strawinskylaan was gisteravond even omgedoopt tot een wildwaterbaan. Veel pret beleefden we er echter niet aan. Het water was afkomstig uit een bluswaterleiding die -uiteraard per ongeluk- was beschadigd tijdens onze werkzaamheden. We zijn snel aan de slag gegaan met het oplossen van de situatie.
wonen

Amsterdam krijgt nieuw sportpark in Zuidas

Vanaf 2019 speelt AFC, de oudste voetbalclub van Amsterdam, op vijf moderne kunstgrasvelden in Zuidas. Een spiksplinternieuw clubhuis, en een tribune maken het sportpark af. Alle vijf de velden krijgen kunstverlichting, waardoor ook ‘s avonds in Zuidas gevoetbald kan worden. Daarnaast komt onder het meest oostelijk veld een ondergrondse parkeergarage waar AFC het medegebruik van heeft.
wonen

Fleurig Zuidas-bouwdoek krijgt tweede leven als tas

Afgelopen jaar werd het Gustav Mahlerplein ‘versierd’ door een fleurig bouwdoek. Gekleurde strepen onttrokken de werkzaamheden rondom de nieuwe fietsparkeergarage aan het oog. Inmiddels is de fietsparkeergarage een feit en zijn de bouwdoeken niet meer in gebruik, althans, niet meer op het Gustav Mahlerplein. Maar we hebben ze niet weggegooid, sterker nog, ze hebben een tweede leven gekregen… als tas. De organisatie Verdraaid Goed maakt onder de noemer Beat the Bag tassen van bouwdoeken en bannermateriaal. Het resultaat: vrolijke beachbags. En we geven er drie weg.
wonen

Mini Zuidas. Het verhaal achter de Zuidasmaquette

Het is geen Madurodam, maar de maquette Zuidas in het WTC Amsterdam mogen we met recht onze gemeentelijke trekpleister hier in Zuidas noemen. Vele zakelijke relaties, geïnteresseerde studenten, iets minder geïnteresseerde schoolklassen, betrokken buurtbewoners, collega-ambtenaren en vele anderen uit binnen- en buitenland krijgen regelmatig uitleg over de bouwontwikkelingen in dit drukbevolkte stukje stad.
wonen

De onderwereld van de Zuidas

‘Kilometers kabels en leidingen, hier onder de grond? Daar wist ik niets van.’ Dat zegt de jonge vrouw die haar oppaskind komt ophalen van de school aan de Prinses Irenestraat. En ze is niet de enige. Wie je het ook vraagt – de zakenman op weg naar het station, de motoragent die staat te wachten op de hoek van de Minervalaan – ze hebben geen van allen van de MENZ-ring (Masterplan Energie en Nutsvoorzieningen Zuidas) gehoord. En dat is ook niet zo gek, want deze ring van ondergrondse kabels en leidingen ligt – heel verrassend – niet in het zicht. Na twee jaar is het werk onlangs afgerond.
wonen

Rotsformaties voor slechtvalken in Zuidas

Wie heel goed kijkt, kan ze soms zien: de slechtvalken bovenin de toren van ABN Amro langs de A10. Hun gezinnetje – vader, moeder en drie jongen – huist onder het grote logo van de bank aan de oostzijde van gebouw, aan de kant van de KPN-zendmast. Op de 21e verdieping, dus wie ze beter wil zien, moet een verrekijker meenemen of gebruik maken van de webcam.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 24
  4. 25
  5. 26
  6. 27
  7. 28
  8. Volgende