skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen
33

Plannen brug De Boelegracht gepresenteerd

In het tweede kwartaal van 2021 moet er een nieuwe voetgangersbrug gerealiseerd zijn over de De Boelegracht ter hoogte van het gebouw The George. Op 1 juli 2020 werden tijdens een inloopbijeenkomst de plannen aan de buurt gepresenteerd.
wonen
8

‘Een woonbuurt bouwen, daar komt nogal wat bij kijken’

Zuidas krijgt een nieuwe woonbuurt: Ravel. De bouw moet eind 2022 starten, maar daar is dan al jaren voorbereiding aan voorafgegaan. Monique Soe-Agnie was er als projectmanager zeer nauw bij betrokken.
wonen
22

Zuidas werkt aan gezinsuitbreiding

In Zuidas verrijst vanaf eind 2022 de groene, autoluwe buurt Ravel, met 1.350 woningen. De meeste zijn relatief groot, met een sociale of middeldure huurprijs. Ze staan in een parkachtige omgeving, met volop ruimte voor spelen en verblijven.
wonen
17

Inrichting zijstraten Gershwinlaan van start

De langverwachte inrichting van de openbare ruimte in de Benjamin Brittenstraat, de Peter Schatstraat en de Leonard Bernsteinstraat gaat op 8 juni 2020 van start. Joost de Wit en Jessica Scheurich ontwierpen het, in samenspraak met bewoners.
werken
wonen
5

Gemeenteraad stelt plannen voor De Boelelaan midden vast

De gemeenteraad heeft op 20 maart 2020 de Nota van Uitgangspunten vastgesteld voor de nieuwe inrichting van het middelste deel van de De Boelelaan, gelegen tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg. Het is de eerste stap naar herinrichting.
werken
18

Tripolis wordt iconische stadscampus

Het monumentale Tripolis-complex aan de A10 wordt herontwikkeld tot een bruisende stadscampus. Uber vestigt er zijn hoofdkantoor. De herontwikkeling duurt tweeënhalf jaar.
wonen
11

Schetsontwerp Europapleintje gepresenteerd

Nadat we in april 2019 input van de bewoners verzamelden, werd op 22 januari 2020 het schetsontwerp van het toekomstige Europaplein Oost aan buurtbewoners gepresenteerd. Terugblik op een geanimeerde avond, met positieve en negatieve reacties.
werken
wonen
1

Eerste architecten Kapel en Convict praten graag mee

Ze zijn de negentig gepasseerd, maar de scherpte is er nog bij Ted Peters en Ben Spängberg. Zij zijn de oorspronkelijke architecten van Kapel en Convict. Ze willen graag meepraten over de vernieuwing van ‘hun’ gebouwen in het Beatrixpark.
werken
wonen
7

15 januari: laat u bijpraten over Kop Zuidas

In het noordoosten van Zuidas ontstaat een bijzonder buurtje. Dit jaar worden er nogal wat bouwprojecten opgeleverd. En de bouw van Crossover gaat van start. Ondertussen richten wij de openbare ruimte in. Op 15 januari 2020 komt u meer te weten.
wonen
2

Praten over Verdi: ‘Ik hoop dat dit geen wassen neus is’

‘Als jullie hier alles aanharken is de charme wel weg.’ Het was een van de opmerkingen tijdens de gebiedsconferentie Verdi – het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en de Nieuwe Meer – op 20 en 21 november 2019.
wonen

Herinrichting Fred. Roeskestraat voltooid met nieuw groen

Terwijl de rest van de Fred. Roeskestraat al langer van zijn make-over kon genieten, bleef het stukje vlak voor de Parnassusweg een ondergeschoven kindje. Nu is het hier klaar en zijn de laatste planten aangebracht. Groeien maar!
wonen

Zuidas wil Verdi groener maken? Ja hoor…

We ontwikkelen Verdi, het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer. Eén van de doelen is behoud en ontwikkeling van groen. Praat u mee? Dat kan tijdens de gebiedsconferentie op 20 en 21 november 2019.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 13
  10. Volgende