skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
reizen
werken
wonen
4

Fraaie doorkijkjes in Pakhuis De Zwijger

Hoe ziet Zuidas er over vijf tot tien jaar uit? Wie daarin geïnteresseerd is, kwam op maandag 21 januari 2019 goed aan zijn trekken in Pakhuis De Zwijger. Het werd een avond van vergezichten, zonder te vervallen in luchtfietserij.
3

Hoe bevalt het u om in Zuidas te wonen?

Woont u in Zuidas? Gefeliciteerd, dan bent u een van de circa 4.000 Amsterdammers die mag zeggen wat u daar van vindt. Om Zuidas tot een zo aantrekkelijk mogelijke woonwijk te maken, is uw mening erg belangrijk.
14

U vond nogal wat van ons in 2018

Velen namen in 2018 de moeite om hun mening over ons te geven. Sommigen complimenteerden ons of gaven advies. Daar werden we vrolijk van. Voor anderen deugden we niet. Soms, maar niet altijd natuurlijk, werden we ook daar vrolijk van.
wonen
10

Groenonderzoeken voor Verdi

Op dit moment werken we aan plannen voor de ontwikkeling van Verdi, het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer. Daarbij kijken we specifiek naar de natuurwaarden die in het gebied aanwezig zijn.
werken
4

Geen verspilling in nieuw Goede Doelen Loterijen-gebouw

Het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen in Zuidas behoort tot de meest duurzame gebouwen van Nederland. Een pand dat langdurig leegstond werd omgetoverd tot een gebouw dat past bij de idealen van de loterijorganisatie.

Wat we deden in de eerste helft van 2018

Misschien kent u het gevoel: hard gewerkt, maar wat heb ik nou gedáán? Wij ook. Totdat we onze eigen rapportage maakten over het eerste half jaar van 2018. Bést veel gedaan. De Amsterdamse gemeenteraad behandelde de rapportage op 21 november.
wonen
4

Sociale woningbouw ook in Zuidas

De een gelooft niet dat we het doen, de ander vindt het onzin dat we het wél doen: sociale woningbouw in Zuidas. Ons beleid wijkt niet af van de rest van de stad. Van alle woningen die we nog gaan bouwen, wordt 40% sociale huur en 40% middensegment.
werken
8

Uitdagende tender voor kavel in 'Kenniskwartier Zuidas'

Woningen, kantoren en voorzieningen in een dynamische omgeving. Dat is de wens voor de ontwikkeling van een kavel in Kenniskwartier, het gebied ten westen van de Parnassusweg. Op donderdag 1 november start de openbare selectieprocedure.
werken
wonen
3

Hoe ziet Amsterdam de ontwikkeling van Verdi?

Hoe gaan we het gebied Verdi ontwikkelen? We vroegen het niet alleen gebruikers van het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer, maar ook aan alle andere Amsterdammers.
werken
2

Bestemmingsplan voor Kop Zuidas vastgesteld

Het nieuwe bestemmingsplan voor Kop Zuidas is op 19 september 2018 door de gemeenteraad vastgesteld. Vanaf 5 oktober 2018 kunnen belanghebbenden gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan.
3

Van bewonerswensen tot schetsen voor straatinrichting

Wat te doen met de openbare ruimte in drie zijstraten van de George Gershwinlaan? De bewoners praten hier sinds april over via een app. Op 22 september 2018 ontmoetten ze elkaar op straat, samen met de Zuidas-ontwerpers.
werken
4

Kapvergunning voor kavels 'Beethoven' verleend

Er is een kapvergunning verleend die de ontwikkeling van twee kavels aan de rand van het Beatrixpark mogelijk moet maken. Op de kavels tezamen komen circa 450 woningen. De kapvergunning ligt ter inzage.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8
 8. 9
 9. 10
 10. 14
 11. Volgende