skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen
2

28 september: wandelend praten over vergroenen Verdi

Bewoners van Verdi, de meest westelijke buurt van Zuidas, hebben het woord ‘vergroenen’ al vaak gehoord. Wat we ermee bedoelen staat in het Groenplan Verdi. Op 28 september 2021 vertellen we er al wandelend alles over. Wandelt en praat u mee?
wonen
7

Investeringsnota woonbuurt Verdi vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 31 maart 2021 de investeringsnota voor het tweede deelgebied van de buurt Verdi vastgesteld. Op de plek van Sporthallen Zuid komt een nieuwe woonbuurt. De sporthallen verhuizen dan naar een nieuw gestapeld gebouw.
wonen
14

550 woningen op de plek van Sporthallen Zuid

Zuidas krijgt er weer een woonbuurt bij. Ditmaal gaat het om 550 woningen op de plek van Sporthallen Zuid. Door deze te verplaatsen ontstaat er ruimte voor een nieuwe buurt, met veel groen en vlakbij sport-, water- en schoolvoorzieningen.
wonen

Hoe blijft de noordkant van Verdi straks bereikbaar?

Bewoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid van het noordelijk deel van Verdi, dat we gaan ontwikkelen. Ze zijn bang dat het gebied tussen de Schinkel en de Amstelveenseweg te druk wordt. Antwoorden op de vier meest gestelde vragen.
werken
wonen
4

Vergroening van het noordwestelijk deel van Verdi

In verschillende deelplannen ontwikkelen we het gebied Verdi, dat tussen De Nieuwe Meer en de Amstelveenseweg ligt. Nu werken we aan deelplan 2. Daar willen we het groene karakter versterken. Bewoners vragen zich af hoe we dat doen.
wonen

Investeringsnota Verdi deelplan 2 ligt ter inzage

Van 15 oktober tot en met 25 november 2020 ligt de concept-Investeringsnota voor het tweede deelplan voor Verdi ter inzage. Verdi is het gebied tussen De Nieuwe Meer, het Boeierspad, de Amstelveenseweg en het Olympisch Stadion.
wonen
2

Praten over Verdi: ‘Ik hoop dat dit geen wassen neus is’

‘Als jullie hier alles aanharken is de charme wel weg.’ Het was een van de opmerkingen tijdens de gebiedsconferentie Verdi – het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en de Nieuwe Meer – op 20 en 21 november 2019.
wonen

Zuidas wil Verdi groener maken? Ja hoor…

We ontwikkelen Verdi, het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer. Eén van de doelen is behoud en ontwikkeling van groen. Praat u mee? Dat kan tijdens de gebiedsconferentie op 20 en 21 november 2019.
wonen
2

In Verdi de balans vinden tussen rust en toegankelijkheid

We werken aan de ontwikkeling van Verdi, het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer. Tijdens verschillende workshops op 20 en 21 november 2019 kunt u erover meepraten. Onder meer over toegankelijkheid en mobiliteit.
wonen
2

Binnenkort doorpraten over ‘Verdi’, doet u mee?

Geleidelijk aan krijgen de plannen voor het gebied Verdi – gelegen tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer – meer vorm. Tijd om opnieuw met u in gesprek te gaan. Noteer alvast: gebiedsconferentie Verdi, op 20 en 21 november.
wonen

Investeringsnota Verdi vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 19 september 2019 de Investeringsnota vastgesteld voor een deel van Verdi. Het plan beschrijft de voorgestane stedenbouwkundige ontwikkelingen en de financiële kant daarvan.
werken
wonen
3

Plan voor herontwikkeling Tripolis en MER Verdi ter inzage

Tot en met woensdag 30 oktober liggen verschillende documenten ter inzage die te maken hebben met de ontwikkeling van Verdi, het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer.
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende