skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
5

Minister en wethouders bevestigen belang Zuidasdok

De Tweede Kamer en gemeenteraad van Amsterdam zijn per brief geïnformeerd over de voortgang van Zuidasdok. Dit volgt op een eerdere toezegging om voor de zomer met informatie te komen over de uitkomsten van een onderzoek naar versoberingen.

Fietspaden rond de Schinkelbrug: nu en straks

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer gaat in de tweede helft van 2024 van start. Daardoor verdwijnen enkele fietsroutes – soms tijdelijk, soms definitief. Uiteindelijk komt daar een snelle fietsverbinding over de Schinkel voor terug.
4

Werk aan talud voor verbreding A10 Zuid

Voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer werken we de komende periode ter hoogte van tennispark Joy Jaagpad. We graven hier in het talud van de A10 Zuid, waarna we de grond verstevigen. Zo maken we ruimte voor de snelwegverbreding.

A10 Zuid naar Hengelo/Utrecht een weekend dicht

Van vrijdag 28 juni tot maandagochtend 1 juli 2024 is de A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht afgesloten. We bouwen dan de bestaande spitsstrook om tot een permanente rijstrook. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

6 juli: minder metro’s door werk damwanden

Op zaterdag 6 juli 2024 rijden geen metro’s tussen station Amsterdam Zuid en de Amstelveenseweg. We brengen dan damwanden de grond in vlak bij de metrosporen. Er rijden wel pendelbussen tussen de twee metrostations.
4

Bouwen aan de ‘zomerdoorbraak’ van de Brittenpassage

In 2027 zetten we een grote stap in de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Dan opent de extra reizigerstunnel, de Brittenpassage. Die is grotendeels al uitgegraven. In de zomer doen we het laatste stuk, met de ‘doorbraak’ als kers op de taart.
21

Zo gaat de nieuwe Brittenpassage eruitzien

Begin 2027 opent de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage. Technisch Manager Station Marianne van Lochem en haar team hebben over alles nagedacht: van de materiaalkeuze tot de locatie van de poortjes.

Ask&GO geeft reisadvies tijdens afsluitingen A10 Zuid

Tussen eind juni en half december 2024 zijn de A10 Zuid en/of A4 acht weekenden afgesloten. Dat zorgt voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. Wilt u (nu al) een reisadvies? Vraag het Ask&GO. Of meld u aan voor gratis alerts.
2

350 meter lang gat boren voor verleggen kabels

Van 3 juni tot medio juli 2024 verleggen we kabels tussen de Amstelveenseweg en de Jachthavenweg. Hiervoor leggen we over een lengte van 350 meter een ondergrondse buis aan. Daarmee maken we ruimte voor de verbreding van de A10 Zuid.
4

Zuidasdok rapporteert over tweede helft 2023

De opdrachtgevers van Zuidasdok hebben de Amsterdamse gemeenteraad en de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van Zuidasdok in de tweede zes maanden van 2023. U leest hier de samenvatting.

Veel werk aan Amsterdams wegennet in 2024

Amsterdam staat een jaar vol werkzaamheden aan wegen, bruggen en het spoor te wachten. Aan de zuidkant werkt Zuidasdok aan de bereikbaarheid. Elders gaan Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam aan de slag. ‘Dit jaar is nog relatief rustig.'
2

Zomerwerk Amsterdam Zuid werpt schaduw vooruit

Vanaf 13 mei 2024 beginnen in station Amsterdam Zuid de voorbereidingen voor het ingrijpende werk dat deze zomer plaatsvindt. Ze gaan zorgen voor hinder in de bestaande stationsentree, de Minervapassage. Zo verdwijnt een aantal metropoortjes.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 24
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten