skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

wonen

‘De menselijke maat is heel belangrijk’

Zuidas ontwikkelt zich tot een gemengde stadswijk waar mensen wonen, werken en leven. Of: Zuidas is een troosteloze apenrots van kantoren en veel meer valt er niet van te maken. Dat zijn grofweg de twee meningen waarover de afgelopen tijd in de Amsterdamse media discussie ontstond. Wat gaat het worden? We vroegen het ‘plintenmanager’ Saskia Rill.
wonen

CEO's Zuidas kiezen voor elektrisch

Zeventien CEO’s tekenden tijdens het CEO ontbijt van Green Business Club Zuidas de Intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik. Voortaan geven zij de voorkeur aan elektrisch vervoer bij zakelijk taxigebruik.
wonen

Bewuste Bouwers Zuidas Award naar Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterij heeft zaterdag 20 mei, tijdens de Dag van de Bouw, de Bewuste Bouwers Zuidas Award gewonnen.
wonen

Jubileumeditie ARTZUID in het teken van abstracte kunst

Bewoners en bezoekers van Zuidas en omgeving kunnen sinds vrijdag 19 mei genieten van de vijfde editie van ARTZUID. De tweejaarlijkse beeldenroute brengt 60 monumentale kunstwerken tot leven. De tentoonstelling is samengesteld door Rudi Fuchs, kunsthistoricus en voormalig directeur van het Stedelijk Museum.
wonen

ARTZUID - 19 mei tot 20 september

De vijfde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, vindt plaats tussen 19 mei -17 september 2017. Curator Rudi Fuchs presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam Zuid.
wonen

Tropische sferen tijdens druk bezochte Meet & Greet

Uitgerekend op de eerste warme zomeravond bezochten zo’n tachtig bewoners, organisaties, ondernemers en werknemers in Zuidas elkaar tijdens de Meet & Greet op woensdag 17 mei. Het decor van de Botanische Tuin Zuidas maakte het tot een tropische verrassing. Het was de derde keer dat we een Meet & Greet organiseerden. Met zelfs een première van een filmpje over alles wat er in Zuidas te beleven is.
wonen

Circulair centrum, buurthuis, restaurant en rooftopbar in ‘Circl’

Nu de voltooiing nadert, heeft ABN AMRO de officiële naam gepresenteerd van het gebouw dat tot dusverre bekend stond onder de werknaam ‘Paviljoen’. Op 5 september gaat ‘Circl’ open, zoals het gebouw officieel gaat heten.
wonen

Een buurtfeestje op de De Boelelaan tijdens de Dag van de Bouw

Het is al een tijd een rommeltje in de De Boelelaan. We beseffen dat bewoners en omwonenden daar last van hebben. We willen het een klein beetje goedmaken. Daarom nodigen we alle bewoners van harte uit om op zaterdag 20 mei een kijkje te komen nemen. Het is dan de Dag van de Bouw en tussen 12.00 – 16.00 uur is iedereen welkom op het werkterrein.
wonen

Op avontuur in Zuidas tijdens de Dag van de Bouw

In Zuidas liggen veel ondergrondse tunnels en ruimtes. Wie wil niet eens kijken wat daar gebeurt? Het kan. Op zaterdag 20 mei tijdens de Dag van de Bouw, die in het hele land wordt gehouden. In Zuidas krijgt u een unieke kans om drie bouwplaatsen te bezoeken. En een kijkje te nemen onder de grond. UPDATE: De excursie onder de grond is inmiddels helemaal volgeboekt.
wonen

Nieuwe datum Hakken & Pakken Run

De Zuidas Suits & Stilettos Run van donderdag 11 mei 2017 is verplaatst naar donderdag 18 mei 2017.
wonen

Meet & Greet voor Zuidas-bewoners op 17 mei

Wilt u uw nieuwe buren leren kennen? Of beter leren kennen? Kom dan op woensdag 17 mei van 19-21 uur naar de prachtige, net gerenoveerde Botanische Tuin Zuidas. Daar vindt een Meet & Greet plaats voor Zuidas-bewoners.
werken

Perronkappen station Amsterdam Zuid: niet dicht, wel groen

Waarom krijgt het nieuwe station Amsterdam Zuid geen gesloten overkapping? Die vraag is diverse malen gesteld, onder meer tijdens de informatiebijeenkomsten over het project Zuidasdok.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 38
 4. 39
 5. 40
 6. 41
 7. 42
 8. 43
 9. 44
 10. 45
 11. Volgende