skip to main content
Droge voeten op het Mahlerplein

De afgelopen jaren is hiervoor onder meer de Boelegracht aangelegd, en meer recent een grote waterpartij in het Beatrixpark. ‘Nu nog is dat werk in uitvoering, maar straks ziet het er prachtig uit,’ vertelt Anja. ‘Dan combineren we het nuttige met het aangename. Parkbezoekers kunnen heerlijk aan het water zitten als de zon schijnt, en als het regent hebben we voldoende opvangcapaciteit.’

Onzichtbare waterberging

Niet alle waterberging is voor de omwonenden zo duidelijk zichtbaar als de Boelegracht en de vijver in het Beatrixpark. Onder het plaveisel van het Gustav Mahlerplein komt namelijk een enorme betonnen bak te liggen, naast de nieuwe ondergrondse fietsparkeergarage. ‘Die bak is zo groot als een flink zwembad, maar je ziet er niets van als je straks over het plein loopt, op weg naar het station.’

750.000 liter

De werkzaamheden aan de fietsparkeergarage en de waterberging beginnen op 10 augustus en zijn in de zomer van 2016 gereed. De hoeveelheid water in de bak kan oplopen tot 750.000 liter – een flink zwembad – maar het blijft er nooit langer dan 24 uur staan. ‘Het water blijft dus altijd schoon, aldus Anja Wanningen. ‘Uiteindelijk komt het, net als al het andere water in de omgeving, in de Amstel terecht. De plek waar het hoort.’

Geef uw mening