skip to main content
Atrium parkeergarage

Werkzaamheden februari 2015 – maart 2017

  • Afwerken van de betonvloeren (vlinderen): december 2015- maart 2016
  • Slopen van parkeergarage aan de A10: UPDATE: 8 februari vijf weken lang
  • Aanbrengen en verwijderen van damwanden: april- mei 2016
  • Plaatsen tweede torenkraan: hij staat, de kraan is geplaatst in het weekend van 14 februari
  • Uitbreiding bouwkuip: februari 2016-december 2016
  • Opheffing bushalte Strawinsky: februari 2016-december 2016

Wat merkt u ervan?

Tijdens de bouwwerkzaamheden kiezen wij voor geluidsarme bouwmethoden. In sommige gevallen kan het zijn dat wij overstappen op andere bouwmethode, omdat dat vanuit de constructie op die manier geregeld moet worden. Het vlinderen, bewerken van het beton na het storten geeft wel een geluid, wat te vergelijken is met een brommer. Tijdens de werkzaamheden is het nodig het werkterrein te vergroten.

Vanaf 13 februari 2016 moeten fietsers even opletten op de Parnassusweg als ze de stad in fietsen. Het fietspad aan de Parnassusweg ter hoogte van de Strawinskylaan, in de richting van de stad (aan de kant van het Atrium) is namelijk vanaf februari tot en met december afgesloten. Omfietsen kan via de overkant van de Parnassusweg. Wanneer u wilt oversteken zijn er de eerste periode tijdens spits verkeersregelaars om u een handje te helpen bij de oversteek. Door middel van borden geven wij duidelijk aan waar u het beste kunt oversteken.

Als gevolg van de werkzaamheden voor het Atrium wordt de bushalte recht voor het Atrium opgeheven. Het gaat hier om de bussen 241 en 242 die rijden in de richting van Station Zuid. Er komt een tijdelijke halte iets eerder op de Parnassusweg, bij de Kiss&Ride zone aan de zuidzijde van de A10.

Het slopen van de parkeergarage bij het Atrium aan de A10 geeft geluidsoverlast. Er wordt van 7.00 tot 19.00 uur gesloopt. Het weghakken van het beton veroorzaakt het geluid. Op zaterdag wordt alleen het puin afgevoerd. Er wordt dus wel doorgewerkt, maar het werk veroorzaakt minder geluid.