skip to main content
Waarom gaat tarief voor straatparkeren in Zuidas omhoog?

Antwoord van medewerker Lisa:

‘Het klopt inderdaad dat de straatparkeertarieven in Zuidas vanaf maandag 6 maart verhoogd worden, van €1,40 naar € 3,00 per uur met uitzondering van het gebied langs de Gustav Mahlerlaan tussen de Parnassusweg en de Beethovenstraat (deelgebieden Gershwin en Mahler). Hier blijft het huidige tarief van € 4,00 per uur gehandhaafd.

‘De reden voor deze tariefsverhoging is dat de beschikbare straatparkeerplaatsen op dit moment veelal de hele dag worden gebruikt voor langdurig parkeren. En dit leidt tot een te hoge parkeerdruk, zoekverkeer en heeft daarmee een ongunstig effect op de bereikbaarheid van het gebied, zowel voor permanente gebruikers als bezoekers aan het gebied. Door het hogere tarief hoopt de Gemeente Amsterdam het langdurig straatparkeren te ontmoedigen. Langparkeerders kunnen uitwijken naar de in Zuidas aanwezige parkeergarages.

‘Het nieuwe tarief van € 3,00 per uur geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 19:00 uur. Buiten die tijden is parkeren op straat gratis. Daarnaast is het goed om te weten dat de huidige parkeerduurbeperking (van maximaal 3 uur) in het noordelijk deel van de Van der Boechorststraat (ten noorden van de A.J. Ernststraat) wordt opgeheven.’

Geef uw mening