skip to main content
Populieren Fred. Roeskestraat uit noodzaak gekapt

Uit veiligheidsoverwegingen moeten vijf populieren in de Fred Roeskestraat worden gekapt. Zoals we eerder meldden hebben bouwwerkzaamheden van de British School de wortels van de vijf populieren dusdanig beschadigd dat ze een veiligheidsrisico vormen.

De bomen staan tussen de British School en de Fred in de Fred. Roeskestraat. Het gaat om vijf populieren, die op grond van de gemeente staan. Wij hadden de bomen graag willen behouden. Naar aanleiding van de bouwwerkzaamheden hebben wij onderzoek laten doen naar de staat waarin de bomen verkeren. Het onderzoek wijst uit dat de kap noodzakelijk is, omdat het risico op takbreuk of valgevaar van de gehele boom te groot is. Zodra de bomen blad gaan dragen is het risico op omwaaien te groot. De bomen worden op zaterdag 18 maart gekapt. De gemeente Amsterdam is in gesprek met de British school over deze kwestie.

Geef uw mening