skip to main content
Kantorenmarkt booming, meer woningen en voorzieningen

De vraag naar kantoorruimte in Zuidas blijft groeien. De leegstand daalde in 2016 van 7,2% naar 4,9%. Halverwege het jaar werd zelfs een laagterecord van 4,4% bereikt. Ondanks dat het aanbod van kantoorruimte klein was, werd vorig jaar 57.100 m² vloeroppervlak verhuurd, vooral kantoorruimte die in 2016 nog in aanbouw was. Dit is 70% meer dan in 2015.

Deze cijfers staan in de Zuidas monitor die Jones Lang LaSalle (JLL) in opdracht van de gemeente Amsterdam heeft uitgevoerd. Dat het goed gaat met de kantoren in Zuidas bleek onlangs met de verkoop van het kantorencomplex Atrium voor 500 miljoen euro. Het was de grootste kantoordeal ooit in Nederland.

48 kantoorgebouwen

De kantorenvoorraad van de Zuidas is in 2016 met 3% gegroeid ten opzicht van 2015. Zuidas heeft 48 kantoorgebouwen met een gezamenlijk verhuurd vloeroppervlak van 728.700m². De bouwactiviteit in Zuidas is uniek in Nederland en tegelijkertijd noodzakelijk. De uitbreiding van de kantorenvoorraad is hard nodig om nieuwe gebruikers de kans te geven zich te vestigen in Zuidas of om bestaande gebruikers uitbreidingsmogelijkheden te bieden.

Geef uw mening