skip to main content
Op avontuur in Zuidas tijdens de Dag van de Bouw

Het belooft een leuke, leerzame en spannende dag te worden de 20ste. Zo kunt u een kijkje nemen op de bouwplaats van de De Boelelaan. Aannemer KWS verbreedt en vernieuwt daar de weg tussen de Europaboulevard en de Beethovenstraat. Daar komt meer bij kijken dan u op het eerste gezicht misschien denkt. Zeer de moeite van een bezoekje waard.

Gershwin Brothers en Vijfhoek

Op de hoek De Boelelaan en Buitenveldertselaan is wooncomplex Gershwin Brothers in aanbouw. Ook daar kunt u tijdens de Dag van de Bouw terecht. En dan is er nog de ondergrondse fietsparkeergarage Vijfhoek, aan de Prinses Irenestraat ter hoogte van de Minervalaan. Al met al genoeg te doen voor een dagje Zuidas.

U kunt samen met een rondleider een wandeling maken van bouwplaats naar bouwplaats. De rondleider vertelt u alles wat u wilt weten. De wandelingen starten op vaste tijden en vertrekpunten. Ze duren 20-25 minuten.

Hoe dóen ze het?

In de publieksruimte van CycleSpace, bij het Mahlerplein vlak naast station Zuid, worden lezingen gehouden. Over Zuidasdok, het enorme project dat een nieuw, groen station gaat opleveren en ervoor zorgt dat de A10 wordt verbreed én gedeeltelijk onder de grond verdwijnt. Een fantastisch en uitdagend infrastructuurproject dat in 2028 klaar moet zijn. Er is ook een lezing over de manier waarop wij ervoor zorgen dat de wijk Zuidas er goed uitziet. En over de manier waarop we van Zuidas een duurzame wijk maken. Zo moeten bouwmaterialen opnieuw gebruikt kunnen worden. En worden gebouwen gekoeld met water uit Nieuwe Meer.

Zuidas onder de grond

Exclusief is het bezoek aan ondergronds Zuidas: u kunt de tunnel onder het Mahlerplein bezoeken, die dienst doet als doorvoerkanaal van kabels en leidingen. Uw excursie begint bij CycleSpace en u krijgt ook beelden te zien van andere bijzondere ondergrondse ruimtes in Zuidas. De Stichting Amsterdam Ondergronds stelt ze beschikbaar. Deze excursie duurt 25 minuten.

Vanwege de veiligheid en de beperkte ruimte in de tunnel kunnen er per groep tien mensen mee. In totaal houden we die dag vier excursies. Omdat de capaciteit beperkt is, moet u voor deze spannende excursie van te voren in te schrijven.

Inschrijving Excursie Tunnel Mahlerplein via contact@zuidas.nl. Vermeldt in de mail uw naam, adres en mobiele nummer. En het aantal mensen waarmee u wilt deelnemen.

Geef uw mening