skip to main content
Laatste meters Valley-damwanden moeten getrild

Uitgangspunt voor bouwen in Zuidas zijn stille technieken. Dit om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Voor elk bouwproject moeten damwanden ervoor zorgen dat de bouwkuip niet volloopt met grondwater. Bij Valley worden de damwanden per vier tegelijk de grond ingedrukt. Dit duurt tot half oktober.

Nu het werk is begonnen, blijkt dat de onderste lagen van de bodem zo hard zijn, dat de laatste meters van de damwanden alleen op de goede diepte gebracht kunnen worden door ze erin te trillen. Helaas gaat dat gepaard met meer lawaai.

Wanneer?

Vanaf vrijdag 25 augustus tot medio oktober gaat de aannemer maximaal 3 keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) tussen 08.00 en 10.00 uur damwanden intrillen.

Meer informatie?

Lees de brief van de aannemer Bouwcombinatie Valley Amsterdam met meer informatie over de werkzaamheden. Of bekijk de projectwebsite van de aannemer.

Geef uw mening

Hans dyk

Ja erg belangrijk de betonstortingen