Valley

Beethovenstraat: toch meer en langer overlast door intrillen damwanden

De damwanden bij bouwproject Valley moeten, anders dan voorzien, toch deels de grond in worden getrild. Dit kan tot half oktober voor overlast zorgen. Ook nabij het WTC worden er, zoals eerder aangekondigd, damwanden ingetrild.

WTC

Tot maandag 11 september worden er bij het WTC, aan de zijde van de Beethovenstraat, enkele damwanden ingetrild. Dit gebeurt alleen op doordeweekse dagen en kan tussen 07. 00 -19.00 uur geluids- en trillings hinder veroorzaken voor de omgeving. De damwanden worden aangebracht ter voorbereiding van de uitbreiding van dit kantorencomplex later dit jaar.

Valley

Tot half oktober worden er ook bij bouwproject Valley – iets verderop aan dezelfde straat, ter hoogte van sportpark AFC – damwanden de grond ingetrild. Maximaal drie dagen in de week (maandag, woensdag, vrijdag), tussen 08.00 en 10.00 uur.

Harde grondlagen

Het plan was om de damwanden bij de Valley, een prestigeus en markant bouwproject met woningen en voorzieningen, de grond in te werken met geluid- en trillingsarme technieken. Dit met het oog op het beperken van overlast voor de omgeving waar veel kantoren en woningen staan. De aannemer stuitte echter op hele harde grondlagen die, zo laat de aannemer in een nieuwsbrief van eind augustus weten, het helaas noodzakelijk maken dat er voor de laatste meters extra kracht nodig is om de planken op de gewenste diepte te krijgen. Daarom worden de planken door middel van trillen op diepte gebracht.

Damwanden drukken, hoe werkt dat?

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel