Bouwen

Bouw van The Gustav en The George begonnen

Het werk aan opnieuw twee wooncomplexen in Zuidas is begonnen. BAM Wonen realiseert The George (tussen de George Gershwinlaan en de Boelegracht) en The Gustav (tussen de George Gershwinlaan en Gustav Mahlerlaan.

De kopers die afgelopen zomer al in de rij stonden voor een woning, moeten nog even geduld hebben. In het najaar van 2020 zijn The Gustav en The George klaar. Afgelopen november is het bouwterrein ingericht, is er een bouwkeet geplaatst en een parkeerterrein aan de De Boelelaan aangelegd. Verder is de bouwput inmiddels vlak gemaakt voor het indrukken van de stalen damwanden.

Hinder

Het indrukken van de damwanden gebeurt met een geluidsarme en trillingvrije methode. Het kan voorkomen dat de damwanden niet volledig op diepte gebracht kunnen worden met deze methode. Dan is het noodzakelijk om het laatste stuk van de damwand er in te trillen. Dit zorgt voor meer geluidsoverlast.

Foto bij Bouw van The Gustav en The George begonnen
De damwanden liggen klaar
Foto bij Bouw van The Gustav en The George begonnen
Voor de kabels worden er gaten door de damwanden heen geboord

De funderingspalen van The Gustav en The George worden geschroefd. Dit gebeurt vanaf 8 januari 2018 (tussen kerst en oud en nieuw wordt er niet gewerkt). Ook dit is een geluidsarme en trillingvrije bouwmethode, waarvan we geen of weinig overlast verwachten. Medio februari begint het aanbrengen van de bemaling en het uitgraven van de bouwkuip. Vrachtwagens voeren de uitgegraven grond af.

‘Gershwin’ bijna klaar

The Gustav (144 appartementen) en The George (47 appartementen) markeren de slotfase van de ontwikkeling van het eerste grote woongebied van Zuidas: Gershwin, het gebied tussen de Mahlerlaan, de Beethovenstraat, de De Boelelaan en de Parnassusweg.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

100%Nuttig
16 van de 16 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
16 mei 2018 | 11:54

Johan

Goedemorgen, eerder stond op de website een tijdslijn van het project the Gustav en George? Kan deze weer worden toegevoegd?

Schrijf een reactie
3
+1
'
18 mei 2018 | 12:21

Redactie

Beste Johan,
Er was een technisch probleempje. De planning staat weer online.

Schrijf een reactie
+1
'
22 december 2017 | 09:14

L A van't Hoog

We wachten op de sleutel!

Schrijf een reactie
1
+1
'
22 december 2017 | 10:23

Kim

Oeh spannend! We zullen op deze website bouwupdates plaatsen, op Facebook zullen we met fotografie het bouwproces volgen: https://www.facebook.com/pg/Zuidas/photos/?tab=album&album_id=2210701548955311

Schrijf een reactie
+1